Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tina åter i landslaget

Annons

Tina Heurlin, Falu BS stora framtidslöfte, fortsätter att samla på sig landslagsuppdrag.

Nu har Tina blivit uttagen att representera Sveriges F19-landslag, som ska möta England i Hjo den 18 maj.

Den här gången innebär dock inte landslagsspelet någon missad match med Falu BS i Norrettan för den viktiga mittfältaren.

Hårdare tag

mot huliganer

u Fotbollshuliganer kan stängas ute från arenorna från den 1 juli i år.

Böter eller fängelse i högst sex månader väntar dem som bryter mot ett tillträdesförbud.

Den nya lagen antogs av riksdagen på onsdagen. Den gör det möjligt att stänga ute kända våldsverkare från fotbollsmatcher och andra idrottsarrangemang. Ett tillträdesförbud ska beslutas av åklagare på ansökan av idrottsorganisationerna. Det ska gälla i högst ett år, men kan förlängas genom ett nytt åklagarbeslut.

För att omfattas av ett tillträdesförbud måste det finnas risk för att personen begår brott som stör ordningen eller säkerheten under arrangemanget. Vid bedömningen ska åklagaren ta hänsyn till om den utpekade begått sådana brott tidigare i samband med idrottsarrangemang.

Personer under 15 år kan inte få tillträdesförbud och brott som någon begått före 15 års ålder får inte tas med i bedömningen.

Samtliga partier stod bakom regeringens förslag. De fyra borgerliga partierna ville emellertid gå längre. De föreslog att även sponsorer och företag skulle kunna begära att åklagare utfärdar ett tillträdesförbud för idrottsarrangemang. (TT)

PETER WALLBERG

Mer läsning

Annons