Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timo fortsätter

Annons

- Det är en inspirerande uppgift att träna HSK. Jag trivs med grabbarna och allt runtomkring laget. Jag har blivit väl omhändertagen och det är det avgörande, hur man blir bemött, tycker Timo.

När Timo ser tillbaka på den gångna säsongen kan han inte annat än konstatera att spelarna gjort en fin säsong, trots att laget inte gick till kvalspel till division 1. Det var Malung som satte käppar i hjulet för det målet.

-Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gjorde, med tanke på hur självförtroendet var kört i botten när vi drog igång i höstas.

Men laget växte rejält under säsongen:

-Vi hade en otroligt bra laganda och lagmoral.

Inget är dock så bra att det inte kan bli bättre. Timo har redan en del funderingar på hur laget ska kunna bli ännu bättre:

-Dit hör att vi måste bli mer rejäla i egen zon. Där har vi helt enkelt varit för ärliga. Uppspelen behöver inte alltid vara så snygga.

- Så nog ska vi kunna ta ytterligare ett steg till nästa säsong, tror Timo.

- Det år ett ungt lag med framtiden för sig. Det är också det som gör det så roligt att jobba med grabbarna. Jag vill inte hålla på med äldre spelare som saknar geisten, tillägger han, samtidigt som han konstaterar att det kanske också behövs lite mer rutin i den unga truppen.

-Men vi sitter inte med fingrarna i kors. Det finns spelare som hört av sig till oss och själva ligger vi inte på latsidan heller.

Frågan om nyförvärv vill dock inte Timo lägga sig i för mycket:

- Det sköter sportkommittén och den har gjort ett jättebra jobb hittills. Jag brukar säg att de får höra av sig när något är klart.

Däremot så är han noga med att påpeka att fler unga spelare ska få chansen även nästa säsong. Först och främst handlar det om två spelare födda 1988 och så Emil Norberg, som fick chansen redan i år med gott resultat.

Om nu inte Emil kommer in på hockeygymnasiet förstås.

När det sedan gäller spelare som försvinner vet Timo bara om två.

Christoffer Westman ska göra lumpen och veteranen Magnus Landgren slutar.

- Men man vet ju aldrig. Mycket hänger på om de unga spelarna får jobb i Hedemora. Och det är ju inte det lättaste.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons