Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i vardagen

Annons

I en industri, som tillverkar brandsäkra skåp, hittade vi MIK-centern Håkan Bogg, och i ett annat hörn av industrilokalen stod målvakten Bengt Höglund och pillade med ett skåp.

- Det blir inte mycket gjort i dag. Men det får man ta en sån här dag, menade Bengt.

Även Håkan Bogg hade lite svårt att hitta den rätta arbetsmotivationen efter festdygnen i Mora.

- Nej, man har inte hunnit göra så mycket, säger Håkan, som sysslar med slutmonteringen av skåpen.

Håkan Bogg har varit med förr att spela upp lag i elitserien. Säsongen 00/01 spelade han i Linköping, som då tog klivet in hockeyns finrum.

Men Håkan kom aldrig över tröskeln till rummet. Dörren stängdes framför näsan på honom, sista dagen innan hans kontrakt gick ut.

- Jag hade ett så kallat ett plus ett kontrakt där båda parter kunde säga upp kontraktet efter en säsong. Sista dagen för uppsägning fick jag beskedet att de inte ville förlänga. Då kändes det tungt. Jag ville ju spela i elitserien, säger Håkan.

I stället för elitserien med Linköping, blev det flytt hem till Mora, och med facit i hand är Håkan nöjd att det slutade som det gjorde i Linköping.

- Jag hade anbud från några andra klubbar, men Mora var mitt första alternativ. Nu när jag fått vara med om det här, var det lika bra att det blev som det blev med Linköping.

När man pratar med spelarna i Mora IK har de svårt att fatta vad de ställt till med. Det lär nog dröja ytterligare en tid innan de förstått vidden av det hela.

- Ja, det är svårt att förstå, svårt att greppa hela grejen. Allt har flutit ihop de här tre dagarna. Det är många intryck att smälta. Man tänker på alla människor som kommit fram och grattat en, alla som kom till ishallen när vi kom hem från Stockholm. Man vet inte vilka ord man ska använda. Det är bara stor glädje alltihop, säger Håkan.

Nu väntar några dagars vila. Men tiden går fort och snart är det dags för spelarna att påbörja försäsongsträningen.

För Håkan Bogg, och fler med honom, väntar också kontraktsförhandlingar.

- Jag har inget kontrakt till kommande säsong. Men självklart vill jag stanna i klubben, säger Håkan och tänker på de 50 matcher som väntar mot de allra bästa lagen i Sverige.

- Det känns som en stor utmaning, avslutar Håkan.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons