Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidiga julklappar

Annons

Inte undra på att Håkan Fredriksson i LFK:s seniorgrupp var förtjust när tidningen pratade med honom i går kväll.

- Nu har vi fyllt på i alla lag- delar och självklart är vi jätte- nöjda. Det har varit ett turbulent år men nu känns det väldigt positivt.

Fredriksson erkänner att man var lite oroade över forwards- situationen men i och med Sten-ströms påskrift försvann det bekymret.

För nu får man en stor och stark målskytt i främre linjen, en tuff 20-åring som gjorde 19 mål på 21 matcher i Östansbos division 4-lag.

Anders Stenström var intressant för flera klubbar, men fast-nade till slut för Sandvikens IF i division 2. Men det sprack när han inte kom in på de kurser han sökt på högskolan i Gävle.

- Jag hade en muntlig överenskommelse med SIF men den byggde på att jag skulle bli antagen på högskolan.

Ludvika FK har ändå funnits med i bakgrunden och Anders har tränat med klubben under höst-en.

- Jag var besviken ett par dagar över att jag inte kom in i Gävle men nu har jag släppt det och fokuserar på LFK. Det ska bli kul. Det är ju flera spelare jag känner sedan tidigare, påpekade den målfarlige forwarden, som just nu är lärarvikarie på Bergaskolan i Smedjebacken.

Därmed blir Anders den femte spelaren från Östansbo IS, som går över till LFK. Bytt klubb har redan Jens Friberg, Jens Karlsson, Jonas Carlsson och Jimmy Strandberg gjort.

Mikael Svensson tröttnade på höstens bänknötande i Falu BS och kommer tillbaka till Ludvika FK efter bara en säsong.

- Jag vill ju spela A-lagsfotboll och det hoppas jag få göra i LFK, sa Micke, som för närvarande jobbar både i Falun och Ludvika.

Men som nyutbildad sjuk- sköterska ser Micke Svensson fram emot att få arbeta inom ambulanssjukvården i Ludvika.

- Det är inte helt klart men jag hoppas att det blir det snart. Eftersom jag och min sambo bor i Ludvika skulle det underlätta att jobba på bara ett ställe.

Han ser fram emot sin comeback i LFK:

- Det känns bra och det är ju flera nygamla spelare som kommer tillbaka. Jag tror det kan bli en bra säsong den som kommer.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons