Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig julafton för IBF Falun

/
  • Rasmus Enström hade stundtals lekstuga med Täbyspelarna och svarade för tre mål och två assist när IBF Falun vann med 11–5. Bara Alexander Galante Carlström gjorde fler poäng – sex stycken, fördelat på två mål och fyra assist.

Julfirandet börjar för de allra flesta först till helgen.
Spelarna i IBF Falun valde dock att arrangera "lilla julafton" i Tibblehallen redan på onsdagskvällen.
Storsegern med 11–5 mot Caperiotäby gör att IBF Falun kan fira den riktiga julen som tabelltvåa.

Annons

Bortamatchen mot Caperiotäby var säsongens hittills tuffaste uppgift för Falun, som inlett säsongen strålande, framför allt på bortaplan där laget inför matchen mot Täby tagit 19 av 21 möjliga poäng.

Och efter att ha kammat noll i de fem tidigare matcherna mot Täby i Tibblehallen, så blev det äntligen en riktig fullträff för Falun.

Redan efter en period hade gästerna rusat ifrån till en 4–1-ledning och den chocken hämtade sig aldrig hemmalaget ifrån.

Superligans giftigaste anfallspar, Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström, hade lekstuga och plockade ihop sammanlagt elva poäng i matchen.

– Jag brukar inte trivas på parketten, men i dag funkade det bra hela matchen. Täbys backar spelar väldigt aggressivt så får man bara fart på bollen så brukar det gå bra, säger Rasmus Enström.

Liraren Enström brukar ha för vana att bjuda på publiken på ett antal godbitar varje match, men frågan är om inte hans 4–1-mål i den första perioden slår det mesta.

Efter att ha snurrat upp en av Täbys backar fullständigt skickade Enström, från cirka tio meter, in bollen i det närmsta krysset.

– Det bara kom, jag tänkte skjuta och den satt bra i krysset, säger Enström i ett försök att förklara det sällsynt eleganta målet.

Vad säger du om att IBF Falun kunde ta den första segern i Tibblehallen?

– Äntligen, det var dags för oss att vinna i den här skithallen.

IBF Faluns tränare Andreas Lundmark pratade inför matchen om vikten av att hans lag fick bestämma tempot i matchen.

Och med de tidiga målen och den stabila ledningen redan i den första perioden så fick också laget möjlighet att göra det.

– Jag tycker inte att vi bjöd upp som i de senaste matcherna. Vi spelade lite mer destruktivt och ville försöka att tighta till spelet. Efter den tidiga ledningen fanns det ju heller ingen anledning att ändra på den taktiken, säger Andreas Lundmark.

För IBF Falun väntar en kort julvila innan annandagens hemmamatch i Falu Kuriren arena mot Sirius.

Mer läsning

Annons