Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thunströms i comeback

Annons

- Det handlar inte om någon stor satsning för att slåss i toppen, nu åker vi bara för att det finns inget som är så roligt som att åka rally, säger Thomas Thunström.

Hösten 2001 när det endast var en tävling kvar i rally-SM visade det sig att bröderna Thunström hade en chans att vinna SM.

Det som skulle fälla avgörandet var hur de skulle placera sig i förhållande till "Pita" Erixson, som också körde en Toyota.

Vid målgången i Köping skijlde det sex sekunder, till förmån för Thunströms och därmed var SM-guldet bärgat.

Inför året därpå lyckades inte bröderna få till någon styrning i en konkurrenskraftig bil och därmed har det inte blivit något tävlingsåkande sedan dess.

Hemma i garaget har hela tiden deras Opel Corsa stått oanvänd. Trots flera försök att sälja den har det inte lyckats.

- Vi tycker fortfarande att det är lika roligt att åka rally.

- Så vi bestämde oss för att plocka ihop Corsan och åka lite tävlingar i närheten, berättar Thomas Thunström.

Både han och brodern Robert betonar att det inte handlar om någon större satsning för att vara med och slåss i toppskiktet.

- Bilen är fortfarande till salu, inte för att jag tror någon vill betala vad vi vill ha och då kan vi lika gärna ha lite kul, säger Robert.

Premiären var för någon vecka sedan när de körde en tävling i Gävle.

- Visst märks det att det är ett tag sedan man suttit i en rallybil och dessutom var det lite krångel med intercomen som gjorde att vi inte kunde höra varandra, berättar Thomas.

Erfarenheterna de gjorde i den mer eller mindre fabriksbyggda Toyotan har gjort att det är mycket de vill ändra på i sin Opel.

- Det märks att det har gått några år sedan Opeln byggdes och till viss del har vi plockat över lösningar från hur det var gjort i Toyotan, säger Thomas.

På dagordningen står närmast en start i Dan Anderssons Minne som körs i helgen kring Grangärde.

- Det ska bli intressant att se hur vi hänger med konkurrenterna.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons