Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thrillern efter Lugnet

Annons

Det oavgjorda resultatet var båda tränarna nöjda med.

Sören Persson för att hans lag hämtat in 2-4 till 4-4 i slutminuterna och hans kollega i Villa Lidköping, Per-Anders Gustavsson, för att hans lag fått med sig ett oavgjort resultat på bortaplan.

- En typisk cupmatch och även om vi tappade en ledning på två mål har vi inget att gnälla över. En match pågår i 90 minuter och båda lagen får vara nöjda med delad pott, säger Per-Anders Gustavsson.

Falu BS tog ledningen genom en riktig rökare i krysset från cirka 30 meter av Andreas Lysell i den 28:e minuten, men det var en ledning som borde varit större.

Falu BS första halvtimme i matchen var, inte minst offensivt sett, en av lagets bästa den här säsongen.

Tre-fyra riktigt klara målchanser skapades utan att kunna omsättas i mål och de missarna skulle bli ödesdigra för hemmalaget.

I stället för hemmaledning i halvtid med ett par mål, kunde Villa Lidköping gå till halvtidsvila i 2-1-ledning efter att BS-försvaret bjudit frikostigt.

- I slutet av första halvlek stod vi ju bara och spelade på egen planhalva, det såg inte alls bra ut, konstaterar Sören Persson.

I andra halvlek kvitterade Falu BS till 2-2, men när gästerna gick från 2-2 till 4-2 på tre minuter, såg det mörkt ut för hemmalaget.

- Vi skapade ju inte speciellt mycket så därför var vi tvungna att chansspela på slutet. Det fanns ju inget att fundera på, det är ju ingen som hade blivit skjuten om Villa gjort 5-2, säger BS-tränaren Sören Persson.

Falu BS chansspel lyckades. I den 83:e minuten styrde dan Hjelm in ett frislagspass från Anders Lindén och fyra minuter senare slog Tomas Jansson in 4-4 från nära håll.

- Väldigt skönt av oss att gå ikapp. Det är jag förstås nöjd med, men också nöjd och glad över att vi hängde med ett elitserielag tempomässigt. Jag var lite orolig för det inför matchen, berättar Sören Persson.

Falu BS åker ner till Lidköping i dag och ställer upp, om inget oförutsett inträffar, med samma lag som i går i matchen i morgon.

Villa Lidköping får klara sig utan mittfältaren Jörgen Gustavsson, som reser till Turin i dag.


FALU BS-VILLA LIDKÖPING

4-4 (1-2)

Målen: 1-0 (28) Andreas Lysell (Dan Hjelm), 1-1 (34) Martin Apelqvist, 1-2 (36) Martin Arvidsson (hörna), 2-2 (57) Tomas Jansson, 2-3 (70) Ari Holopainen, 2-4 (73) Mattias Nilsson (Thomas Moen), 3-4 (83) Dan Hjelm (Anders Lindén), 4-4 (87) Tomas Jansson.

Hörnor: 6-5 (4-2).

Utvisningar, Falu BS: -. Villa Lidköping: Mattias Nilsson 10, Daniel Skoog 10.

Domare: Håkan Sjösten, Hudiksvall.

Publik: 1 012.

FaluBS på Lugnet: Jonas Persson (Johan Hedberg) - Anders Gunnarsson - Tomas Hellberg, Joakim Folkesson, Kenneth Spångberg, Jörgen Momqvist - Mikael Olsson, Anders Lindén, Johan Rubensson, Dan Hjelm - Tomas Jansson.

Avbytare: Anders Westin, Jonas Henniger, Andreas Lysell.

THOMAS LIND

MIKAEL FORSLUND

Mer läsning

Annons