Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomasson valde rätt väg

Annons

Men då hade också Karolina missat en del på banan som gick upp och ned i Säterdalen med flera knepiga passeringar av höga stängsel där det gällde att hålla reda på var det fanns öppna grindar.

Det var i ett sådant parti som Petra gjorde segerrycket.

- Dessutom såg jag ryggen på Anna Mårsell och det underlättade för mig. Det är alltid bättre att få jaga och det gör att man bara behöver finorientera fram till kontrollerna.

Anna, som springer för Stora Tuna, slutade trea, 50 sekunder efter Petra.

- Men egentligen ska jag väl inte vinna det här. Jag har en skada i benet och kan inte löp- träna i veckorna, sade Petra.

Hon är inne på sin tredje säsong i Leksand. Tidigare tävlade hon för Ulricehamn. Där blev hon heller inte bortskämd med DM-tecken.

- Där finns ju Jennie Johansson och så kom Simone Luder, så konkurrensen var tuff där också.

Betydligt tuffare blev striden om guldet i herrklassen. Kampen stod mellan Kalle Dalin, Leksand, och Stora Tunas Staffan Eriksson, en kamp som Kalle vann med nio sekunders marginal.

Väl i mål fick Kalle invänta Håkan Eriksson och Henrik Löfsås innan segern var klar.

-Jag har inte missat så mycket i dag, så blir jag slagen med stor marginal blir jag förvånad, sade han medan han väntade.

Dessa båda utgjorde dock inget hot för Kalle, Henrik Löfås blev femma och Håkan Eriksson fick inte sitt lopp godkänt. Han noterades för en felstämpling.

DM-segraren har siktet inställt på VM i augusti. Då hoppas han få springa medeldistansen och stafetten.

-Den här disciplinen lämnar jag till snabbare fötter.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons