Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therse Borssén vann Miss Rossignol

/

Annons

- Jag är naturligtvis mycket glad över segern och det var dramtiskt med små marginaler som jag hade på sin sida den här gången sade en glad Therese Borssén då det stod klart att hon fixat sin första sgere i Miss Rossignol.

Anna Ottosson gjorde sin sista tävling i karriären och ville vinna men trots att hon hade en klar ledning efter första åket fick hon se sig slagen med minsta möjliga marginal av både "Tessan" och Malin Hultidin.

- Men jag är nöjd med min insats och nu är det färdigåkt. Nu skall jag göra studierna ( hon skalla avlägga en ekonomisk examen) klara till sommaren och sen blir det ett nytt liv säger Anna Ottosson som tycker det är skönt att det är sluttävlat.

Anna Ottosson vann förresten Miss Rossignol 2005 och den gången var Therese Borssén tvåa och hon fick således revansch. Therese Boressén har tidigare åkt bra i miss Rossignol och förutom en andra plats 2005 har hon varit fyra en gång och femma tre gånger under 2000-talet. Och att det nu blev en fullträff och seger satt förmodligen perfekt.

Malin Hultdin gjorde också sin bästa insats i den här tävlingen och var bara en hundradels sekund efter "Tessan". Borlängetjejen visade fina takter och hon berättade att hon trivs jättebra i Umeå och att den här framgången verkligen var någonting som hon är mer än nöjd med.

De tre i toppen stod i en klass för sig denna dag och de övriga blev klart distanserade.

I den yngsta tjejklassen segrade Lisa Blomqvist från Umeå och bästa dalainsaatserna svarade Caroline Eklund från Leksand med en sjunde plats och Emma Gabrielsson, Falun som blev åtta.

I den äldre tjejklassen segrade Edda Kristin Arnadottir från Östersund och bästa dalainsatsen svarade Stina Grahn från Borlänge för med en sjätte plats.

Mer läsning

Annons