Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tester gav utslag

Annons

Hela A-truppen har i och med onsdagens tester kollats upp. Nästa steg blir Tipselittruppen.

- Vi kommer fortsättningsvis att ha som regel att kolla upp alla nya som kommer till klubben. Det är på sitt sätt en trygghet både för klubben och för spelarna, menar Ericson.

Annars hade Bragekillarna träningsfritt igår. Dels på grund av testerna vid Falu lasarett, dels för att truppen kopplade av med att åka till Gävle och se den allsvenska matchen mellan Gefle och Elfsborg.

- Man kan behöva koppla av ibland och göra lite annorlunda saker. Det här får ses som en sådan, förklarar Bragetränaren.

I dag blir det annars träning igen, parad med besök av psykologen Rune Gustafsson.

- Rune har besökt oss tidigare, det här är en fortsättning för att försöka komma till rätta med de uppenbara prestationsproblem vi har i truppen.

- Jag om någon vet vad de här killarna kan och vad de visar på träning. Men jag har själv absolut ingen förklaring till varför det låser sig under matcherna. Förhoppningsvis kan Rune hjälpa till därvidlag, säger Ericson.

Match är det på fredag, hemma mot Gamla Upsala.

- Jag har förberett mig genom att se laget i match. Liksom för den delen vår tisdagsmotståndare Sirius också den senaste tiden.

- Och kunnat konstatera att vi även nu får en till växten stor motståndare. Markspel kommer därför att anbefallas, hoppas det sitter kvar i skallarna på killarna när de beträder planen också på fredag, funderar Bragetränaren.

Skadeläget i truppen är i princip som tidigare. Björn Jonasson har fortsatta ljumskproblem och Olof Flygares rygg har inte blivit bättre, trots behandling.

- Så nu kommer han att få gå igenom en rejäl magnetröntgenkontroll den närmaste tiden. Den behandling och rådgivning han fått hittills har varit helt verkningslös, men nu hoppas jag man ska hitta felet, säger Lasse.

Ny på listan är annars Colo Halit, som klagat över en ömmande fot.

- Vi avvaktar till på fredag innan vi bestämmer om han kan spela, meddelar Ericson.

Förstås lika sugen på ett trendbrott han som spelarna och inte minst supportrarna.

- Självklart. Vad det handlar om är att göra mål när chanserna ges. Det är ju i grunden det fotboll handlar om, avslutar Lasse.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons