Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tessan tappade guldet

/
  • Guldet som försvann. Theressé Borssén hade guldet efter första åket, men tappade den stora ledningen då hon skulle knyta igen säcken.
  • Glad bronstjej. Malin Hultdin, från Borlänge men tävlandes för Umeå, slutade trea.
  • Svensk mästarinna. Frida Hansdotter, Norberg.
  • Guldåk. Frida Hansdotter svarade för ett mycket bra andraåk. Norbergstjejen hämtade in Therese Borsséns sekundledning. Segermarginalen blev futtiga fem hundradelar.

Annons

- Alltid tråkigt att förlora när man haft så stor ledning, konstaterar en besviken Therese.

Efter första åket hade Rättviksåkaren skaffat sig en betryggande ledning. Borlängetjejen Malin Hultdin låg på andra plats, 0.82 efter. På delad tredjeplats inför det avslutande åket var Frida Hansdotter och Anna Ottosson, precis sekunden långsammare än Borssén.

- Men jag höll inte igen, försäkrar Therese. Jag gjorde väl inga större misstag, förutom att jag var långt ute i branten, men gör man flera småmissar försvinner tiden snabbt.

Therese var märkbart besviken och ville snabbast möjligt glömma guldmissen.

- Det kommer fler SM och jag har ju min seger i världscupen att trösta mig med.

En som däremot hade all anledning att stråla ikapp med solen som lyste över Stötens världscupbacke var Frida Hansdotter.

- Otroligt roligt. Jag har vunnit JSM, men det här var mitt första guld i stora SM.

- En sekund är ju rätt mycket. Jag gjorde ett bra andraåk, men jag visste ju inte hur långt det skulle räcka. Kul att man kunde köra upp sig, säger den 22-åriga Norbergstjejen.

Glad var också Malin Hultdin. Den snart 28-årige Borlängetjejen låg på silverplats efter första åket och slutade trea, bara 20 hundradelar från guldet.

- Jag är supernöjd. Det är inga dåliga tjejer med här och jag gjorde två bra åk, säger Malin.

Andra åket var dock inte helt prickfritt.

- Jag gjorde en liten miss på slutet och det kostade nog mig segern.

Men det misstaget gjorde inte Umeåkaren allt för besviken.

- Jag har två SM-silver tidigare, men det är i parallellslalom. Det här smäller högre.

Malins syster, Kristina, hade också gärna velat vara med och kämpa om medaljerna. Men ett benbrott i december innebär att hon fortfarande tvingas till rehabilitering.

- Men jag är tillbaka till nästa säsong. Jättekul att syrran tog medalj. Hon har åkt bra den här säsongen, men haft lite otur så det var kul att hon lyckades i SM, säger Kristina.

Om Therese lite snöpligt tappade ett givet individuellt guld, kunde hon trösta sig med att Rättvik tog hem lagguldet. Förutom Therese ingick Emma Vågbratt (19:e) och Mimmi Persson (20) i guldlaget.

Av dalalåkarna kan vi också nämna Anna Ericson, Falun, (14:e) samt IFK Moras Sara Olsson (17).

Mer läsning

Annons