Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tessan" redo för OS-debuten

Annons

Femma eller sexa är inte det resultat hon drömmer om, femma var hon senast på VM i Bormio. Men samtidigt gäller det att komma ihåg att "Tessan" bara är 21 år och ska hinna med fler OS.

- Ska man lyckas i slalom måste man satsa allt i båda åken. Stämmer det optimalt, då är jag med bland de sex främsta, säger "Tessan".

I OS är det järnet som gäller direkt i första åket. Men när alla satsar optimalt, då kommer några garanterat att försvinna. Tur behöver alla ha för att nå pallen och står lyckan "Tessan" bi, då kan det bära långt.

- Det är många som man måste räkna med. Vi är fyra svenska tjejer, sedan fyra österrikiskor, Tanja Poutiainen, Janica Kostelic och många fler, säger "Tessan".

När det väl är dags för start i dag klockan kvart i tre, med andra åket klockan kvart i sex. Då är det ett bra förberett svenskt damlag som finns i toppen av backen. Anja med nummer ett och "Tessan" med startnummer 13.

- Vi kom hit i förrgår efter några dagar i Lenzerheide och ett läger i Vemdalen. Därtill har vi kört några FIS-tävlingar och allt känns bara bra, säger "Tessan".

- Är det något jag önskar så är det att vädret blir bra och att det slutar snöa.

Att vara på plats är en upplevelse.

- Det är riktigt kul, även om det kändes lite trist att inte få vara med på invigningen. Men när det gäller tävlingen, då ser jag på den som vilken tävling som helst.

- Fast att få åka i mål med de enorma läktarna i bakgrunden och all publik, det ska bli en upplevelse.

Hon bedyrar att hon inte tänker vara mer nervös än vanligt och långtifrån lika nervösa som hennes föräldrar som finns på plats.

När hon väl står på start, då har hon klarat av inåkningen och besiktningen.

- Av banan kommer jag inte ihåg särskilt mycket. Jag är snabb att besiktiga och vill bara få känna banans rytm.

Det finns ett knep till för att få "Tessan" att åka fort.

- Ju mer förbannad hon är, desto snabbare kör hon, avslöjar Anja Pärson.

Vi kan utgå från att Anja själv inte tänker reta upp "Tessan".

Striden om medaljerna blir hur tuff som helst med Marlies Schild som favorit.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons