Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tessan" är i kanonform

Annons

För ett år sedan blev "Tessan" sjua i världscuppremiären just här i Aspen i Colorado, en stad inne i Klippiga Bergen dit kändisarna söker sig.

Pälsar är vanligare än täckjackor. Polisen kör Volvo XC 90 och antalet nollor på prislapparna är många.

Aspen är för det fina folket, men så här inför världscuptävlingarna får kändisarna lämna strålkastarljuset för världens bästa alpina tjejer.

Det är i det sällskapet som Therese Borssén nu räknas in. Två sjunde placeringar i världscupen i fjol och en femte placering i VM är bra.

Men bättre ska det bli.

- Hon har visat att hon har en överäxel att lägga in, när hon gör det är hon ruskigt snabb, säger Jörgen Nordlund.

"Tessan" kom på onsdagseftermiddagen från träningen i Loveland, två timmar från Aspen.

- Det var ganska besvärliga förhållanden och kallt, säger "Tessan".

Hon kunde ha lagt till att det under träningsdygnen föll säkert halvmetern med snö. Snö som skulle skottas och plogas bort ur banorna.

Sverige slog ihop sina resurser med Schweiz och Italien. Därtill ryckte även tidningens utsände ut för att ploga banorna.

När lössnön var borta, då var det "Tessan" som var snabbast. Det trots att det under onsdagsförmiddagens träning var minus 32 grader i Loveland.

- Nu känns allt bara bra och det ska bli skoj att få komma igång med världscupen i slalom, säger "Tessan".

Redan på lördagen har hon chansen att få åka storslalom. Sverige har fem platser för Anja Pärson, Anna Ottosson, Jessica Lindell-Vikarby och Maria Pietilä-Holmner. Den femte platsen är avsedd för "Tessan".

- Jag känner inte att jag fått till storslalom som jag önskar. Därför kommer jag antagligen att avstå den och koncentrera mig på slalom, säger "Tessan".

I söndagens slalom får hon sällskap av Anja, Anna, Maria och Janette Hargin.

Kan hon lägga i den extra växel hon har, då blir hon att räkna med i toppen.

- Förhoppningsvis tar hon sig ner. Skulle hon göra ett bra resultat, då kommer också självförtroendet och det kan bli en riktigt rolig vinter för "Tessan", menar Jörgen Nordlund.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons