Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tempot räckte inte

/
  • Halvnöjd. Sjundeplatsen i SM-tempot var något sämre än vad Marcus Ljungqvist hade hoppats på. Nu ser han fram mot linjeloppet på söndag i stället…

Annons

- Det är skönt att få köra ur kroppen rejält, sa Marcus i telefon under ett stopp utefter vägen.

- Vi får se hur långt det blir innan jag hoppar innan jag hoppar in i bilen Men målsättningen är att köra fyra-fem timmar totalt i dag. Kanske blir det ända hem.

Om tempoloppet säger han:

- Åt Gustav Larsson och Magnus Bäckstedt var inget att göra. De körde riktigt fort. Men som helhet hade det nog varit bättre att starta lite tidigare med tanke på vädret. Som helhet gjorde jag inget dåligt lopp. Det var fullt godkänt, sa Marcus som var 1.55 efter Gustav Larsson och en dryg mint efter gamle stallkompisen i Liquigas, Bäckstedt.

Men Ljungqvists stora mål är linjeloppet på söndag. Oddsen kunde dock ha varit bättre.

- Det blir förstås tufft att matcha Cykelcity som kommer till start med tolv man och har Sveriges bästa lag. Men vi får se vad vi kan göra, säger Markus som har hjälp av Jonas Djurback, Henrik Öijer och Hendrik Sjölund.

Noterbart: Tre av de tuffaste motståndarna i Cykelcity är gamla falucyklister: Johan Lindgren, Mattias Westling och Johan Landström.

Landström blev för tolva i tempot i går, Jonas Djurback nummer 21 och Henrik Öijer 25:a.

Situationen är dock inte ny för Marcus som kört ensam mot övermakten i både VM och OS och är en av de mest rutinerade.

- Och jag är inte ensam om att vara i den här situationen. Det finns fler som inte har stora, staka lag.

Ljungqvist har dock en dröm:

- Tänk om vi hade resurser så vi kunde samla ihop alla falucyklisterna i samma lag till SM på hemmaplan nästa år. Det vore jätteroligt men är kanske en omöjlighet i praktiken. Allt handlar ju om pengar.

Mer läsning

Annons