Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temperaturen stiger i Vansbro

Annons

Helgens tävlingar kan räkna in 850 fler deltagare jämfört med tidigare år.

Temperaturen i Vanån låg under onsdagen på 16,8 grader och i Västerdalälven16,9 grader.

Både vattentemperatur och vattnets strömmar fick godkänt och samtliga tävlingar kommer därför att genomföras helt enligt planerna.

- Enligt de väderprognoser vi har från SMHI kan vi hoppas på ännu högre temperatur, säger tävlingsledaren Arne Almgren.

Årets startfält är det största någonsin, något som ändå inte ska betyda trängsel i vattnet.

- Det ökande deltagarantalet måste självklart mötas, och de startgrupper som införts är en del av det arbetet, säger Arne Almgren.

För det en kilometer långa Tjejsimmet under lördagen sker starten i 13 startgrupper med 200 simmare i varje. I söndagens Vansbrosimning är startgrupperna större, tio grupper med 400 deltagare i varje start. Den första starten blir dock 600 simmare, i denna grupp återfinns elitsimmare och de som simmat minst sju gånger, blåbands- och guldsimmarna. Starterna sker med 15 minuters mellanrum.

I år koncentreras all incheckning till den södra sidan av startområdet, sedan får simmarna välja vilken sida de vill starta ifrån.

Den nya tidtagningen med streckoder på simmössorna ingår också i årets förbättringar, som skall underlätta både vid start och målgång.

Totalt är 800 funktionärer inblandade varav 350 arbetar med säkerhet och skall se till att årets tävlingar skall genomföras utan incidenter.

- Vi har satsat mycket på att förbättra säkerhetsarbetet och i år finns en ny säkerhetsplan framtagen, säger Arne Almgren.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons