Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Vasa mot eliten

Annons

Tredjeplatsen i allsvenskan är klar för Team Vasas damer trots att de har en match kvar att spela.

Detta tack vare två storsegrar i helgen mot lag på tabellens nedre halva.

Det handlade om två riktiga "överkörningar" från Team Vasas sida. Karlskogalaget Kulorna fick fem poäng med och Solklot i Karlstad mäktade bara med att ta 3 poäng av Vasa.

-Nej, det var aldrig något snack om saken. Det var väl inte så jättebra slagning mot Solklot men mot Kulorna var det klart godkänt, konstaterade Vasas spelande lagledare Benita Hermansson.

Ettan och tvåan i Mellansvenskan, Hammarby och Zorita, går direkt till höstens kvalserie som gäller platserna i 2007 års elitserie. För Vasas del väntar nu kvalspel om en plats i kvalserien i höst. Kvalspelet sker på neutral plan och där får Vasa möta de båda treorna från övriga allsvenskor.

Vasas målsättning är givetvis att ta sig till höstens kvalserie. Alternativet vid en miss kvalet är fortsatt spel i division 1.

- Det är inte så lockande. Det känns som om vi är lite för bra för division 1 där vi är vinnare redan efter tre serier. Vi vill ju gärna ha lite motstånd för då höjer vi oss.

Det räknar Benita med att få om Vasa får spela i kvalserien i höst.

- Jag säger inte att vi är ett lag för elitserien. Men i kvalserien får vi möta bättre lag och det vore jätteskojigt för då får vi verkligen se var vi står.

Kristina Nordenson var bäst i Vasa i helgens spel. Hon slog 853 och 827 poäng och var därmed också matchbäst i båda matcherna.

Benita själv slog 788 respektive 768. Birgitta Eklund noterades för 782 mot Kulorna där Anna Brodin slog 792.

BK SOLKLOT-TEAM VASA 3-17 (5327-5858)

BS KULORNA-TEAM VASA 5-15 (5645-6110)

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons