Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Crescent dominerade stort i kylslaget Sollerölopp

Annons

Solleröloppet inleddes i spöregn på midsommaraftonens morgon. Först när cyklisterna nådde målet på Sollerön tittade solen fram och värmde dem en aning.

Hela svenska eliten fanns på startlinjen och redan efter en mil gick ett 30-tal åkare loss. Men efter 40 km gav förre stjärncyklisten Tommy Prim, stallchef för Team Crescent, sina mannar i den stora klungan order om att köra. Sedan blev loppet en ren och skär uppvisning av teamet.

Trion Gustav Larsson, Tobias Lergård och Fredrik Kessiakoff gick loss från klungan i ett motlut och efter en mil var de ikapp tätgruppen. I den återfanns bland andra Sveriges för närvarande främste cyklist Marcus Ljungkvist, men han bröt redan efter drygt 60 km i kyla och regn i Rättvik.

I de beryktade Skeerbackarna i Orsa efter cirka 140 km sprack tätgruppen och ett par mil senare återfanns tre man i täten - 22-åringarna Larsson, Lergård och Kessiakoff.

De två förstnämnda gjorde grovjobbet och i mål var trion nästan sex minuter före stallkamraten Jonas Olsson på fjärde plats.

- Vi spurtade helhjärtat, svarade Lergård, på frågan om de på förhand gjorde upp om vem som skulle få vinna.

Hur kunde ert team dominera loppet så totalt?

- Det var kallt som attan och det gynnar oss. Vi trivs när det är kyligt, sade segraren Gustav Larsson.
I damelitklassen, som cyklade 80 km, vann Marie Östergren, Södertälje, överlägset.


TT

Mer läsning

Annons