Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlingar duggar tätt för Sold-John

Annons

MARTIN, FRANKRIKE

För John är också varje tävling mycket viktig med tanke på nästa säsong och kommande VM i Madrid som avgörs i september.

Målet för Sollerökillen är i första hand att köra åt sig ett proffskontrakt med något större stall än det i sammanhanget lilla Auber 93 som han kör för nu.

Helst är det ett så kallade Pro Tour-stall som lockar. Ett kontrakt med ett sådant stall innebär att han får möjligheten att köra de riktigt stora tävlingarna som Giro di´Italia, Tour de France och Spanien Runt plus alla fina endagarnstävlingarna runt om i Europa.

- Tävlingarna den närmaste månaden är oerhört viktiga för mig. Bra resultat kan öppna för ett kontrakt med något stort stall, säger John.

Ett första steg i "nystarten" på säsongen skedde i söndags i Saint Martin i norra Frankrike på gränsen mellan Bretagne och Normadie.

Drygt 15 mil på cykelsadeln väntade i kuperad terräng. Tävlingen var den tredje och sista i franska proffscupen, och alla stora franska stall fanns på plats.

Det cirka 150 man stora startfältet inledde med att köra 24 kilometer. Därefter avslutades tävlingen med tio varv på en drygt tolv kilometer lång bana.

För John slutade dock dagen i moll.

- Jag kom aldrig in i matchen. Vet inte vad det var för fel. Det är som man skäms.

Men han behöver defenitivt inte skämmas. För över hälften av startfältet kom aldrig i mål på den tuffa banan.

Vann gjorde Philippe Gilbert, från det stora Pro Tour-laget La Francaise des Jeux.

Direkt efter målgång fortsatte John och hans kompisar mot nästa äventyr och jakten på ett bättre resultat.

Igår inledde han ett tregarslopp i närheten av den kända motorbanan Le Mans. Vi får hoppas att det går fortare där för Sollerökillen John Nilsson.

- Det kan då ändå inte gå sämre än vad det gjorde nu, säger han och stiger in i bussen.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons