Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävling eller dansjippo?

Annons

Problemet uppstod i höstas, när Dala Dansstudio skulle hyra Lugnet för att kunna arrangera RG Dance Trophy i discodans den 11 oktober.

- Vi hörde oss först för med Lugnet. Där krävde man 24 000 kronor i hyra, plus 20 procent av intäkterna. Sedan kollade vi med Maserhallen, och där ville man ha en hyra på 3 500 kronor, säger Rickard Gustavsson.

Hur mycket skulle den totala kostnaden blivit om ni haft tävlingen på Lugnet?

- Räkna med att vi skulle haft 500 betalande, och 20 procent på det, så skulle det bli 5 000 kronor till, alltså nästan 30 000 kronor på en dags arrangemang.

- Det är helt otroligt. Vi vänder oss till ungdomar och barn och gör en samhällstjänst. Jag har, sedan jag tog över Dala Dansstudio, aldrig sökt bidrag, men betalar massor med skatt. Och de kan ändå inte hjälpa mig att få en bra hyra. Jag blir jäkligt besviken.

Men är RG Dance Trophy en tävling?

- Det är rikstäckande tävling, som är kvalificerande till EM och VM.

Fritidsstyrelsens ordförande Widar Andersson (s):

- Det här sågs som ett kommersiellt evenemang, och det finns ett pris för evenemang där man drar in andra intäkter.

Var går gränsen?

- Det är en svår gränsdragning. Visst är det väldigt stora prisskillnader och jag ska sätta mig in i det här ordentligt på måndag. Det är viktigt att vi har en liknande prissättning mellan kommunerna. Vid speciallösningar kan det bli förskjutningar och bli så att folk blir orättvist behandlade. Eventuellt måste vi se över policyn.

Hur ser du på att arrangemanget går i Borlänge i stället för Falun?

- I och med att vi ligger så nära varandra är det bara bra att vi kan hjälpa varandra och ha en positiv konkurrens. Det gäller att kunna hänvisa till varandra.

RG Dance Trophy kommer att arrangeras av Dala Dansstudio även i höst.

I Maserhallen.

- Så länge Borlänge står med öppna armar är det okej för mig. Det är Falun som står med huvudet i skamvrån, säger Rickard Gustavsson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons