Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Täta strider på Romme

Annons

Dramatiskt således och en hel del "spänningsvaluta" var det bestående intrycket för den fåtaliga publiken som var på plats.

Sören Eriksson blev kvällens nyckelkusk med två triumfer inom V5-spelet. Förutom spetsvinnande Gävlehästen Mircoolio i V5-5 satte Sören även dit Eskilstunahästen Astro Broline från ledningen i V5-1.

Välkörande Sörens tionde respektive elfte årssegrar.

Amatören Mats Gustafssons Solbergatösen fortsätter att visa upp sig från sin allra bästa sida. I går kväll kom tredje årssegern på lika många försök för det 5-åriga stoet efter Firm Tribute som inledde karriären så sent som detta travår.

I sulkyn satt hemmatränaren Daniel Olsson, som även kört vid de två tidigare triumferna. Segertiden 18,8 var rekord med två tiondelar och Solbergatösen vann även den tunga vägen utvändigt om ledaren.

Daniel är därmed uppe i sex årssegrar och får finna sig i att fortsätta att skugga kuskligans ledare Kajsa Frick.

Kajsa som har lagt sig till med en trevlig vana att sätta en vinnare snudd på varje tävlingsdag. Segervapnet i går var lånestyrningen och amatörtränade Kumlahästen Queen Scoop som i en tät slutstrid knappt men ändå säkert höll undan för fint spurtande Ann O´Sang som i sin tur reparerade en startgalopp på ett starkt sätt.

Kajsa är därmed uppe i sju årssegrar på Romme och totalt har Kajsa segerdefilerat nioi gånger hittills i år.

Garanterat inte den sista...

Till sist uppmärksammar vi även gårdagens ende lärlingsvinnare. I banans speciella lärlingsserie drog Solvallalärlingen, Henrik Larsson, längsta strået med brodern Fredriks träning Fine Melody efter en vass finishkörning av Henrik.

Där den vinstgivande luckan uppenbarade sig i grevens tid i en av flera rafflande upploppsstrider i går kväll på Romme.

Mer läsning

Annons