Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar Falu IF sista klivet?

Annons

Två division 1-serier med tio lag vardera i den västra regionen blir till nästa säsong en tolvlagsserie.

Kvalserien som startar på söndag spelas enligt samma modell som kvalserien till elitserien. Sex lag möts dubbelt över tio omgångar, men jämfört med kvalserien till elitserien är det fler lag som går upp från den här kvalserien.

- Tack vare att Arboga klarar sig kvar i allsvenskan så är det minst tre platser vi slåss om. Skulle dessutom Örebro hänga kvar i allsvenskan blir det fyra platser att kämpa om, säger Jonsson.

Falu IF har hemmamatch i premiären. Skutskär kommer på besök till Lugnets Isstadion, ett Skutskär som vann Vårettan och som Falu IF mötte vid två tillfällen i förra veckan.

- Skutskär känner vi förstås till väl, men jag har också fått reda på en del om lagen från den andra serien. En serie som Forshaga vann för Hallsberg, berättar Jonsson.

Som nykomlingar i division 1 har förstås Falu IF gjort det riktigt bra så här långt. Men när nu laget inleder den tredje serien för säsongen är förstås målet att bevara sin division 1-status.

- Visst siktar vi på det, men det gäller att ha lite tur också. Framför allt att undvika skador på nyckelspelarna, i första hand målvakterna.

- Jag tror också att det kommer att bli en jämn serie, betydligt jämnare än den våretta vi nyligen avslutade. Det gäller att inte förlora alltför många hemmamatcher.

Även Borlänge inleder sitt kvalspel på söndag. Borlänge möter Kumla, Skåre och Sunne i en serie med dubbelmöten och de två bästa lagen från den serien går vidare till kvalserien till Allsvenskan Södra.

Fotnot: Klara för kvalserien till division 1 Västra är: Falu IF, Skutskär, Forshaga och Hallsberg. De två andra platserna tar segraren i matcherna Hammarö-Karlskoga och Alfta-Hudiksvall. Första matchen spelades i går, returerna i morgon. Reultaten finns på sportbörssidan.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons