Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappert men trist

Annons

- Det känns surt, men jag tycker vi gör en riktigt bra match, sa målvakten Ida Bentzer som länge såg ut att ordna en poäng åt hemmalaget.

Det var riktigt svettigt den sista kvarten. Den dittills felfria backlinjen mattades av den hänsynslöst starka solen och de vildsint anfallande motståndarna. Valbo kom igenom vid flera tillfällen och den småskadade Bentzer i BS-målet radade upp prakträddningar. I den 88:e minuten lyckades Falu BS inte stå emot längre och Anna Hedenström kunde raka in en retur i öppet mål.

Länge såg det dock ut att gå vägen för hemmalaget. Den första halvleken präglades av två lag med defensiven som högsta prioritet. Valbo ägde boll, men Falu BS backlinje, anförda av planens bästa spelare, Frida Thomson, såg till att hålla rent.

Framåt förlitade sig hemmalaget mest på långa djupledsbollar mot de snabba anfallarna som dock oftast var för ensamma mot det samlade Valstaförsvaret. Med endast en minut till halvtidsvilan nådde en lång höjdboll Lisa Eljans som knäade bollen över målvakten och Falu BS kunde gå till halvtidsvila i ledning.

Falu BS fortsatte försvara sig både tappert och intelligent i den andra halvleken. Valbo hade svårt att skapa några farligheter. Kvitteringen kom på en lång frispark som Ida Bentzer missbedömde något.

Desto längre matchen gick, desto tydligare blev det dock att gästerna hade en äldre och tyngre trupp. Falu BS föll längre och längre ned, men såg ändå ut att klara poängen in i det sista.

- Vi gör en jäkligt bra match, det tar vi med oss. Vi har väldigt bra stämning i laget just nu, sa en utpumpad Frida Thomson efter matchen.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons