Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandådalen förlorar världscupen

Annons

Tandådalen har genom åren gjort sig känd som en stark världscuparrangör i snowboard.

Men den här säsongen stod orten utan världscuptävlingar, och likadant blir fallet kommande säsong.

- Sverige kommer att arrangera en världscuptävling i snowboard kommande säsong. I mitten på november körs en Big Air-tävling i Stockholm, mer blir det inte, säger Petter Levin, marknadskoordinator för snowboard på Svenska Skidförbundet.

FIS (Internationella Skid-förbundet) erbjöd Sverige att köra världscuptävlingar i snowboard under november eller december.

Samma erbjudande fick Sverige inför den här säsongen, men då valde Tandådalen att tacka nej.

Den här gången fick inte ens Tandådalen en förfrågan om arrangörsskapet. Redan på förbundsnivå blev svaret ett rungande nej på FIS förfrågan.

- Efter ett OS hamnar det mesta i ett sorts vakuum. Jag vill inte att vi ska stå värd för tävlingar som lockar få åkare ur världseliten. Vi skulle kunna få 15 svenskar som möter en massa b-åkare, eftersom tävlingen skulle legat så tidigt på säsongen. Då är det bättre att säga nej, menar Petter Levin.

- Jag vill visa vilka duktiga åkare vi har, vilka fina anläggningar vi har att erbjuda, men vi måste bli erbjudna ett betydligt senare och bättre datum av FIS för att det ska vara intressant, fortsätter Levin.

Big Air-tävling i Sverige alltså. Men i de två gamla svenska paradgrenarna - halpipe och parallellslalom - blir det alltså ännu en säsong utan världscuptävlingar på svensk mark.

Du ser ingen fara i det?

- Nej, inte i det läget vi är nu. Vi kan mycket väl vara tillbaka som världscuparrangör säsongen 2007/08.

Halfpipe är annars en gren som misshandlats av FIS i världscupsammanhang, enligt Levin.

- Få åkare på tävlingarna beror mycket på att piperna varit i för dålig författning i FIS egen världscup. Piperna måste bli bättre, slutar Levin.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons