Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talanger på tränings- läger i Idre

Annons

ORIENTERING/IDRE.

u Nästa vecka är det Världscup i orientering i Idre. Men redan den här veckan kan man hitta en och annan orienterare i Idreterrängen. Svenska orienteringsförbundets (SOFT:s) talanggrupp finns nämligen på träningsläger i Lövåsen.

- Talanggruppen är det gäng med unga lovande orienterare, som vi tror, med rätt satsning, kan vara med och utmana A-landslaget, säger Lars Andersson, ansvarig på lägret.

Åtta herrar och fem damer finns med i den truppen, som utses för ett år i taget.

- Lägret i Lövåsen är framför allt ett konditionsträningsläger, säger Lasse.

- Killarna och tjejerna får bygga upp sin kondition och göra en massa grejer tillsammans. De får känna att det är någon som bryr sig om dem och satsar på dem. Får dem att känna att det finns en framtid för dom inom orienteringen.

Och målet är naturligtvis att slå sig in i de olika landslagen. Många av dem var med i det B-landslag som deltog i tävlingar i Norge nyligen. Och några har faktiskt lyckats slå sig in i allra finaste rummet - till A-landslaget.

- Nybros Håkan Pettersson har lyckats med det i år. Och Södertäljes Erik Axelsson är ett annat exempel. Han är ny i det A-landslag som kommer att få springa världscupen i Idre nästa vecka, säger Lasse.

Två av de som finns med i talanggruppen är från Dalarna. Det är Leksands Anders Dalin och Moras Maria Bergkvist. Lövåsen är andra lägerveckan för just den här uppsättningen av talanggruppen. Det första lägret hade de i Polen i våras.

Närmast att slåss om för tjejerna och killarna är platserna till Euromeeting i Tjeckien i höst.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons