Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talang för 23 miljoner på löptur i Borlänge

Annons

- Jag har ingen riktigt pejl på hur de internationella priserna ligger, men han är säkert värd de pengarna. Vi har inte på långa vägar råd att köpa loss honom, men vi är intresserade av ett lån säsongen ut till att börja med, säger Brages klubbdirektör Bo Persson.

Michel Nok, 31, kom sent i förrgår kväll till Borlänge och i går eftermiddag gjorde han sitt första träningspass med Brage.

- Det är svårt att säga så mycket när jag bara varit här några timmar. Men mitt första intryck är att klubben verkar bra. Det finns många talangfulla spelare och det verkar vara trevliga människor, säger Michel Nok.

Han såg till en början väldigt försiktig och ängslig ut, men innan träningen var slut var Michel den som styrde spelet och snacket på planen.

- Han gav det intrycket att han är seriös på alla sätt. Han har väldigt god speluppfattning och delar med sig av sina erfarenheter från holländsk fotboll. Till oss tränare, men framför allt till de andra spelarna.

- Med en spelare som Michel kan vi säkerligen utveckla vårt spel ytterligare, säger Bragetränaren Sergej Prigoda.

Men med de meriterna han har finns självklart fler intressenter. Michel har spelat 144 matcher i holländska första ligan och spelat med storheter som Clarence Seedorf och Edgar Davids.

Varför väljer du just Brage?

- Det finns flera klubbar i Europa som är intresserade, men jag ser det som en intressant utmaning att spela för Brage och lära mig mer om svensk fotboll. Jag har redan bevisat vad jag kan i Holland. Alla spelare, ledare och fotbollsintresserade känner till mitt namn och jag vill prova något nytt.

- Och som jag sade, mitt första intryck har varit positivt, säger Michel Nok.

Sergej Prigoda vågar inte riktigt tro på att Michel ska bli Brageit.

- Jag hörde om hans prislapp och det är vi inte mäktiga att klara av. Men om vi på något annat sätt kan kontraktera honom skulle jag bli nöjd.

- Jag tipsade styrelsen om att jag inte tyckte någon av brassarna höll måttet, och nu ska jag tipsa dem om motsatsen, säger Prigoda.

Michel Nok är inte en spelare som syns eller gör mycket väsen av sig, men han har oerhört god förmåga att stå på rätt plats vid rätt tillfälle.

En typisk liberotyp som läser spelet och markerar ytan i stället för spelaren. Han har också god koll på sina medspelare och styr dem och hörs på planen.

Offensivt har han inte allt för stor fantasi, men han har en variant som ställde de flesta Brageiterna när de spelade en mot en på träningen i går.

Han löper med full fart snett framåt mot höger, stoppar bollen med högerfoten, vänder in i banan och nyper till med vänster fot.

Michel Nok kan höja Brage rejält.

- Det är två träningar i morgon, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Efter det ska vi sätta oss ner med Michel och diskutera en framtid i klubben. Jag har goda förhoppningar att vi ska kunna lösa det, säger Bo Persson.

Vi har hört att ni också har en målvakt och en anfallare på gång, stämmer det?

- Jag kan säga så här: Parallellt med Michel har vi jobbat på andra saker. Men i nu gäller det i första hand att göra klart med Michel.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons