Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tala om måltjuv

Annons

I onsdags spelades första omgången av junior-DM. IFK Mora besegrade då Orsa med 13-0. Stor matchvinnare blev löftet Olof Engman - som för övrigt också gjorde ett inhopp i a-laget i lördags.

Tio mål gjorde Olof i en och samma match.

- Det måste vara rekord. Jag har aldrig hört att någon gjort så många mål på den nivån, säger Moras ordförande Björn Bettner.

Olof - som är en måltjuv - vet inte om han lyckats med bedriften tidigare.

- Kanske i någon pojklagsmatch, men inte så här högt upp. Förra året gjorde jag dock sex mål i en match, säger han.

Dalaförare

hittade rätt

BILORIENTERING/

FINLAND/DANMARK.

u När den andra deltävlingen i nordiska mästerskapen i bilorientering kördes i finska Forssa i helgen var det Borlängebon Claes Nideborn och Björn Henriksson från Smedjebacken, som tävlar för Ludvika MS, som hade bästa tempot bland svenskarna och samtidigt tappade minst kontroller.

Före sig i sammandraget hade de bara det danska brödraparet Jan och Harald Söndergaard, som vunnit nordiska mästerskapen åtta gånger de senaste nio åren.

Resultatlistan såg ur svensk, och inte minst ur dalasynpunkt, riktigt trevlig ut denna gång.

Fyra svenska bilar bland de sex främsta och med Tuna Hästbergsgrabbarna Per och Jonas Hellander på tredjeplatsen. De har ju liksom Nideborn och Henriksson tidigare visat att de behärskar den finska tävlingsformen bra.

Banan i Finland var till en början omväxlande med snabba sträckor kring gårdar, sågar och i grustag blandat med finlir på tallhedar.

De avslutande sträckorna kördes övervägande på industriområden i Forssas utkanter. Med bra kartunderlag trissades tempot upp rejält.

Mer läsning

Annons