Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack och adjö till Masarna

Annons

"Simply the best", så formulerade Masarna självt den kaxiga devisen för den nyss avslutade säsongen.

Övermaga och osvenskt kan tyckas och den ger säkert anledning till skadeglädje på vissa håll i speedway-Sverige med tanke på utgången av serien.

Men Masarna blev ett etablerat topplag direkt när det gick upp i elitserien 1999. Dessutom fick laget guldkänslan redan andra året då de vann SM-finalen. Så det finns ingen anledning för klubben att mörka med ambitionerna.

Så Masarna spände bågen för guld även 2002.

Årtes värvning kallades han, Niklas Klingberg, när han kom från Indianerna. Med honom i laget skulle Masarna få tre kompetenta heatledare.

Men tyvärr, Niklas har inte motsvarat förväntningarna och inte kunnat ta de viktiga poängen mot de andra lagens bästa förare. Han har haft problem hela säsongen med formen och självförtroendet. Det har märkts inte minst i GP-serien där han haft svårt att hävda sig. En fullträff noterades i alla fall när han tog hem SM-guldet.

I serien har Niklas inte kunnat matcha den jämnhet som Tony Rickardsson och Leigh Adams visa upp. På så sätt har dessa världsstärnor varit på tok för ensamma i jakten på poäng.

Men inte bara Niklas har fallit ur. Även Gary Havelock har kroknat. Han har sänkt sitt personliga snitt rejält. Från ingångssnittet 8,05 till 7,10. Till råga på allt elände bröt han handen i en seriematch i England och försvann ur laget,

Hans ersättare Tony Kasper har tyvärr gjort en slät figur efter sitt inträde i laget. Andy Smith fick chansen i några matcher men försvann definitivt ur Masarna efter floppen borta mot Kaparna i serien. Då körde GP-föraren bara in ett poäng, och det på reservplats.

Antonio Lindbäck har haft den otacksamma uppgiften att köra som ordinarie. Han har dock gjort det med den äran, även om ojämnheten lyst igenom och att han kroknade på sluttampen. Den kan säkert förklaras av hans ungdom. Grabben är ju bara 17 år.

Reserverna Niklas Aspgren och Patrik Dybeck, nyförvärv från Indianerna, har hållit sin standard från i fjol, även om många säkert hoppats att de skulle utvecklas till i år.

Det här gör att Mas-ledningen inför nästa säsong måste vara aktiv i sina värvningsförsök. Det handlar inte bara om att skaffa en riktig heatledare. Det gäller också att komplettera laget med ytterligare förare med kapacitet.

Kasper och Smith försvinner och frågan är hur det blir med Havelock. Orkar han komma igen efter sin skada? Han börjar bli till åren och världsmästaren från 1992 har varit med länge i den hårda leken.

Det finns dock ingen anledning för Masarna att ändra devis.

För visst är "Simply the best" någonting att sträva efter också nästa säsong.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons