Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabellen kan räknas om

Annons

- Om det ska komma in en anmälan måste det göras inom fem dagar efter den aktuella matchen. När vi själva tar upp ärendet är respittiden 14 dagar, säger Fotbollförbundets jurist Krister Malmsten till Länstidningen i Södertälje.

Enligt LT säger Malmsten att ärendet öppnades i fredags, den 1 juni. Det gör att de matcher som skulle kunna påverkas är alla som spelats efter 18 maj. För Syrianskas del handlar det om hemmamatcherna mot Umeå och Vasalund/Essinge, samt derbyt mot Assyriska.

Spelarna det handlar om är Ferhat Korkmaz och Dinko Felic.

- Korkmaz spelade 90 minuter mot oss. Men i går var han bevisligen fortfarande registrerad för Valsta Syrianska där han spelade i fjol. Vad jag förstår har han spelat merparten av Syrianskas matcher, säger Moberg.

Felic är fortfarande registrerad för Enköpings SK och har spelat två matcher.

I går skickades en formell anmälan från Falu FK till förbundet mot att Korkmaz spelade matchen den 6 maj. Men troligen ett par veckor för sent.

- Men det är ju inte lätt för oss att i varje match ha koll på motståndarnas eventuellt icke-kvalificerade spelare, säger Moberg.

Om inte Södertäljeklubben kan peka på särskilda skäl har Svenska Fotbollförbundet sina egna prejudikat att luta sig mot. Exempelvis "fallet Johan Karlsson" i Elfsborg 2001.

- Det är naturligtvis trist om matcher ska avgöras vid förbundets skrivbord. Men är reglerna så glasklart skrivna och tidigare också så konsekvent tillämpade så måste det naturligtvis bli så att man förlorar om man inte har koll på sin spelartrupp, säger Moberg.

Enligt Syrianskas hemsida har Ferhat Korkmaz spelat sex av sju matcher och Dinko Felic två.

Men tiden och motståndarnas ovetskap räddar som sagt sannolikt sex poäng till Syrianska. De tre mot Falu FK och även de tre i premiären mot Valsta Syrianska.

Om särskilda, förmildrande skäl föreligger kan förbundet döma till böter på max 10 000 kronor i stället för förlorade poäng.

Mer läsning

Annons