Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabbe stoppar travhäst

Annons

Men i går ströks Solleröhästen Kate Moose i V75-5.

Solleröamatören Linda Soodla är förtvivlad och ledsen. Hennes sambo Johan Andersson, som kört i två senaste segerloppen, är skitför-

bannad.

- Det är så här det kan gå när man har med "pappersnötter" att göra. Linda äger hästen tillsammans med mina föräldrar. När vi nyligen omregistrerade Kate Moose så satte vi upp mamma och pappa, Stig och Karin Andersson, som företrädare. Men så får det inte vara. Linda måste stå som företrädare för att hästen ska vara startberättigad, berättar Johan.

- Linda har rätt att träna andras hästar, men då måste det vara hon eller en nära släkting som står som företrädare. Svärföräldrar duger inte. Det är så att man kan gråta och Johan fortsätter att spy galla över STC:s tjänstemän:

- I det här fallet hade det varit enkelt att kasta om till Linda som företrädare för Kate Moose. Men hade det varit en proffstränare som gjort något fel, hade man nog snabbt rättat till misstaget. Att hjälpa en liten amatör är tydligen att begära för mycket.

Istället för chansen att köra om förstaprisets 75 000 kronor på lördag, måste nu Linda och Johan blicka framåt mot andra travlopp. Men innan dess måste en ny omregistrering, av ägarförhållandet för Kate Moose, sändas in till Svenska Travsportens Centralförbund.

Tala om pappersformalia som kan sätta käppar i travhjulet.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons