Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Wiberg vann DM

Annons

DM i storslalom avgjordes i lördags i Nybrobacken i Borlänge, där i avsaknad av flertalet av distriktets främsta på seniorsidan ungdomsklasserna blev de mest intressanta.

Totalt handlade det om 170 starter i den här tävlingen, som bjöd på relativt korta stråk, som tog drygt 30 sekunder att avverka för de allra bästa.

Snabbast på damsidan blev hemmaklubben IFK:s Johanna Wiberg, som var en hundradel raskare än seniorsegrarinnan Åsa Kjellberg, Bjursås.

- Men jag fick stryk av lillsyrran i andra åket, det var lite penibelt, säger 16-åringen.

Och lillsyrran, det är Emelie, 14, det. Nyligen landslagsuttagen att åka i Andorra, där dock tävlingen inställdes på grund av snökaos.

- Så nu får man sikta in sig på tävlingarna här hemma ett tag, säger Emelie, som efter ett suveränt andraåk passerade dittills ledande Emelie Christoferson, Mora.

Idrottsligt påbrå har dom här båda systrarna i form av pappa Jan-Ove, som spelade elitseriehockey i Leksand bland annat.

- Nästan drygare det här.

- Det är ju så små marginaler det handlar om, man får fjärilar i magen varenda gång tjejerna tävlar, pustar Jan-Ove sen han konstaterat att det gått vägen för både Emelie och Johanna.

Framgångsrika syskon i Nybrobacken var också brödratrion Dahlberg från Norrbärke Skidklubb.

Storebror Fredrik toppade H 12-13 klassen, där han var snabbast i båda åken och tvillingbrorsorna Andreas och Joacim var etta respektive trea i H 10-11.

Framgångsrikaste klubb blev IFK Borlänge, som plockade till sig sju (därav fyra i lag) i hemmabacken. IFK Falun fick fyra segrar (ett i lag), Bjursås och Norrbärke vardera tre medan IFK Mora tog det återstående.

Notabelt i övrigt: gamle slalomvärldsmästaren Jonas Nilsson var på plats med sonen Oskar, som tyvärr missade en del i första åket men kom tillbaka starkt i det andra, där han hade en av de bästa tiderna i sin klass, H 12-13.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons