Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Kallur stal hela showen

Annons

Och de blev flitigt fotograferade av mammor och pappor som ville ha en bild på systrarna tillsammans med sina friidrottande barn.

- Eftersom vi ska tävla i Göteborgs GP-gala i övermorgon (läs tisdag) och vi hade tid ville vi åka hit och följa hur det går för ungdomarna från Falun, förklarade Susanna.

I sällskap hade de pappa Anders.

Ludvikaspelen gällde DM men som väntat var det väldigt klent med deltagare i seniorklasserna.

De största startfälten återfanns i några av flickklasserna - F11, F12 och F15.

Men det var i en av pojkklasserna som tävlingarnas främsta resultat presterades.

Morakillen Lars Staffansson kastade iväg spjutet i P15-klassen hela 54.61 meter, vilket är nytt dalarekord i klassen och säsongens främsta i Sverigestatistiken.

- Det är flera ungdomar som gör fina resultat i många grenar men vilken som blir deras bästa gren i framtiden är svårt att avgöra, kommenterade Jan Johansson hos arrangerande Ludvika FfI.

Han nämnde Tarek Laham och Carl Tyllström från Kvarnsveden, Filip Hjort, Säter och Fanny Halvarsson, Falun, som exempel på duktiga mångsysslare.

Han gladdes över att ungdomar från hans egen klubb visade sig högt upp i resultatlistorna, som Sara Einarsson, Emma Jansson, Jenny Johansson och Elin Ivarson. Grannklubben IK Heros har i Emmy Ströberg ett stort löparlöfte. Hon vann som väntat 800 meter.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons