Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonen Hedlund vann Grotfallsrundan

Annons

Suveräna segrare i H21 respektive D21 blev nämligen syskonen Magnus och Susanne Hedlund från Granbergsdals IF.

Båda var mycket nöjda med tävlingen.

Den förre avverkade det klassiska loppet, som sträcker sig över 42 kilometer och tillika är seedningsgrundande för Vasaloppet, på 2.05.42 mot 2.07.31 för klubbkompisen Tobias Åslund, som närmast följde.

På tredje plats kom Emil Gregoria, Stora Tuna IK.

- Skidåkningen har i vinter fått stå tillbaka för studier. Jag är mycket nöjd med min insats, sa Emil direkt efter mål. Samtidigt passade han på att berömma den kuperade banan, med varvning inne på Grotfallets prydliga och publikvänliga skidstadion.

För Magnus Hedlund, 30, blev tävlingen en stod framgång. Utöver prisbordets hedersbetygelser på mellan 1 000 och 1 500 kronor fick han kontanter.

Dels vann Magnus bergspriset i kamp med Tobias Åslund, som firar sina största triumfer som skidorienterare och som tillsammans med landslagskollegan, Domnarvets Johan Granath, tog loppet i Grängesberg som träning inför kommande världscup och för-VM, dessutom fick han ett träningsstipendie.

Granbergsdalsåkaren, som var nia i Norrbärkeloppet nyligen och som siktar på Vasaloppet där han varit 64:a som bäst, erhöll i reda pengar ett tillskott på 3 500 kronor.

Lön för mödan blev det även för "syrran" Susanne Hedlund, 20, som var helt överlägsen i sin klass. Hederspris, bergspris och träningsstipendie gav i pengar och varor ett tillskott på runt 3 000 kronor.

För att träningsstipendier skulle delas ut krävdes minst 200 deltagare. Något som Grängesföreningen lyckades med råge med.

137 namn vid anmälningstidens utgång, där ett 20-tal av olika anledningar sedan hoppade av innan start blev, trots allt, efter alla efteranmälda som dök upp direkt på tävlingsplatsen, 260 åkare.

Men så råder det också snöbrist på flera håll i landet.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons