Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Synd att Moras säsong är slut

Annons

- Men det är viktigt inför nästa säsong, säger Mats Grötting. Vi har vaknat lite sent, men nu vet vi till nästa säsong att vi kan vinna matcher.

Matchen igår såg till en början ut att bli Moras rätt så klart. Redan efter sex minuter av första perioden hade Morakillarna utnyttjat två powerplay och ledde med 2-0. Halvvägs in i andra perioden ledde de med 3-1 efter att ha utnyttjat ytterligare ett personellt överläge. Men sedan vände matchen.

- 2-3 var dock ett mycket tveksamt mål, säger Grötting. Anders Gozzi tar emot passningen två meter in i vår zon och är solklart offside. Man måste vara nästan blind för att inte se det.

I tredje perioden verkar Moragänget trötta och hängiga. AIK får chansen att komma tillbaka - och gör det. Det blir både 3-3 och sedan AIK-ledning 4-3.

- Det sista målet kändes lite jobbigt. Ett skott från Jonas Liwing, som tar på en av våra försvarares klubbor och går in mellan benen på Bengt Höglund. Efter det tyckte jag det var dags att begära timeout!

Efter det samtalet blev det lite bättre fart på Moraspelarna.

- De lyckades samla lite kraft och Jonas Westerling kunde sedan göra mål genom en styrning under ett nytt powerplay, berättar Grötting.

Och resultatet 4-4 stod sig matchen ut. I förlängningen får sedan Mora chans till ytterligare ett personellt överläge. Och säsongens sista målpuck sätts i AIK-målet av Håkan Bogg.

- Håkan, som nog varit vår genomgående bäste spelare, menar Grötting, som också gärna plussar för Peter Nolander och Jonas Westerling i matchen mot AIK.

- Hela den femman (Marcus Eriksson, Håkan Bogg, Jonas Westerling, Peter Nolander och Calle Bergström) skötte sig med överbetyg, berömmer Grötting.

Nu blir det att planera för nästa år.

- Det blir att fundera igenom säsongen som varit. Analysera och se till att vi inte hamnar i samma situation igen nästa år, säger Grötting.

Och det är då det säkert känns skönt med fyra segermatcher som avslutning.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons