Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svettigt men kul för Henrik

Annons

- Jättekul. Men det har varit jobbigt, menade Henrik efter söndagens målgång i Jämmerdalssprinten. I dag gick det väl an i värmen. Det var ju så korta sträckor. Men längsta sträckan i går var 25 kilometer. Då badade man i svett.

Ändå var det just på den sträckan som Henrik avgjorde Rally Linköping. Efter att ha varit tvåa på två delsträckor skaffade han sig ett fint utgångsläge för den korta sistasträckan.

- Jag vågade till och med ta det lite lugnare på sista sträckan, menade Henrik.

Det kanske behövdes. Det blev mekande natten mellan lördag och söndag i alla fall.

- Ett bakvagnsstag hade lossnat. Jag tror jag var klar med reparationerna klockan 02.00.

Jämmerdalssprinten var en kortsträcka på drygt tre kilometer som kördes tre gånger. Start på folkracebanan i Karlsvik och mål vid jaktskyttebanan. Två åk av tre räknades, och Henrik låg risigt till inför sista åket. Han hade kört på 1.18 och 1.17 de första två åken. Ledde inför sista omgången gjorde BSK Motors Daniel Blackne. Han hade kört på 1.18 och 1.16. Nu fick han tiden 1.17. Henrik var tvungen att köra på 1.15 om han skulle slå honom. Och det blev precis den tid han presterade.

- Jag satsade delvis på ett "nytt spår" i sista åket, berättar Henrik. Bland annat var det ett vägbyte ovanför folkracebanan, där jag körde en helt annan linje.

Lika glad som Henrik var för övrigt hans nya tillfälliga codriver i Jämmerdalssprinten - Kalle "Kula" Johansson.

- Det är fjärde grenen jag är med och vinner en tävling i, jublade han.

Vi är ju mest van att se honom i snöskoter. De andra segrarna har han tagit i mc-grenarna motocross och enduro.

Henrik var förresten inte ensam om att ha framgångar i Rally Linköping. Dalarna kunde notera ytterligare två pallplatser.

Inge Persson, SMK Hedemora, blev tvåa i lätta N2-klassen för A-förare, och Jennie-Lee Hermansson, Vansbro MK, tog samma placering bland B-förarna. Anmärkningsvärt för övrigt att Jennie-Lees tid hade räckt till seger bland A-förarna.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons