Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges softbollelit samlades i Leksand

INSÄNT/Samtliga elitlag i svensk softboll har i helgen spelat tio matcher på två dagar. Upplägget var en nyhet för att få till fler matcher i serien och ge alla spelare, domare, landslagsledning möjligheten tidigt på säsongen känna på varandra.

Annons

Att det var tidigt på säsongen märkets en del då resultaten rann iväg i några matcher.

Inför helgen enades ansvariga att endast svenska pitchers skulle få användas. Skickligheten på den positionen hos lagen kom att fälla avgörande i flera matcher. Även om resultaten räknas in i serien så fick alla spelare i lagen spela. Nyttiga erfarenheter som en viktig del fortsatt utveckling för sporten.

Leksand har bredden och toppen i serien och vann samtliga fyra matcher.

Ett lag med mycket rutin blandat många unga hungriga juniorer som har en mycket positiv utveckling.

Junioren Julia WIklund var en av spelarna som bidrog till segrarna i helgens fyra matcher.

Leksands motståndare då?

Enköping vinner tre av fyra och har ett lag som kommer att bli svåra slå när de kommit igång och blivit mer samspelta.

Samma gäller för Stockholmslaget Söder som krigar på bra och vinner två matcher och har ett lag som kommer att ta poäng mot alla lag om det får till det över sju innings. Skövde är inne i en generationsväxling och verkade lida av att en av deras spelare och pitcher Vanessa Karadag är långtidsskadad.

Till sist Örebrolaget Karlslund. Försöker verkligen och lyckas ibland spela bra softboll. Får dock många poäng emot sig och är aldrig riktigt nära att vinna men visar på bra inställning och attityd. Förutom två spelare, består laget av juniorer.

Sammantaget tio bra matcher med många fina spel, blandat med spel som visar att det är tidigt på säsongen. Leksand har Söder på hemmaplan på torsdag och på lördag åker de ner till Skövde.

Samtliga resultat i helgens matcher:Leksand-Enköping 12-5Söder-Skövde 8-5Enköping-Karlslund 20-0Skövde-Leksand 0-21Karlslund-Söder 9-25Enköping-Skövde 19-7Leksand-Söder 7-2Skövde-Karlslund 15-0Söder-Enköping 0-13Karlslund-Leksand 3-27

Mer läsning

Annons