Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigeeliten på Hagge

Annons

Pojkklassen vanns av Jimmy Olsson från Burvik, utanför Norrtälje, och flickklassen av Johanna Ericsson, från Onsjö golfklubb i Vänersborg.

Det här var sista chansen att plocka kvalificeringspoäng för ungdomarna inför finalen, som avgörs om 14 dagar på Österlens GK i Skåne.

Två Morakillar gjorde fina prestationer på Haggebanan. Andreas Sundqvist var ett tag under gårdagen lika med blivande segraren Jimmy Olsson men tappade på de två avslutande hålen och blev till slut ett slag efter Jimmy.

Johan Nordin, även han Mora, spelade stabilt både lördag och söndag utan att få till den riktiga spetsen i sitt spel. Johan slutade på delad femteplats.

Hemmaspelaren Fredrik Hammarberg hade något bra på gång i lördags men drabbades av en del oflyt. Under söndagens jakt på täten gjorde Fredrik en del misstag och fick nöja sig med en delad åttondeplats i slutprotokollet.

Tjejklassen, utan dalainslag, blev rafflande. Johanna Ericsson passerade lördagsledaren Mikaela Bäckstedt från Ljunghusen i Skåne under söndagens avslutande 18 hål.

Noterbart att Josefine Sköld från Bro Bålsta i går svarade för hole-in-one med en järnnia på det 110 meter långa hål tre.

Mer läsning

Annons