Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige ska bli bäst

Annons

"För att ta oss till denna uppsatta vision måste vi nu utveckla och effektivisera den organisation som ska ligga till grund för såväl vår nationella som internationella verksamhet....Utan väl fungerande breddidrott får vi heller ingen optimal elitverksamhet", skrev förbundet på sin hemsida i slutet av april.

I klartext innebär moderniseringen att de olika kommittéerna som stått under skidförbundets huvudstyrelse försvunnit.

I stället har två råd tillsatts. Alpina Rådet och Nordiska Rådet.

Alpina Rådets organisation är helt klar. Niklas Carlsson är chef och de sex övriga medlemmarna representerar grenarna alpint, snowboard, freestyle, speedski och telemark.

I Nordiska Rådet, som har fem representanter, men ännu inte någon chef, representeras längd, rullskidor, backhoppning, nordisk kombination och skidorientering. Här finns också de två representanterna från Dalarna. IFK Moras Johan Eriksson, som representerar längd- och rullskidor, samt Ola Granath från Domnarvets GoIF, som representerar skidorienteringen.

- Men jag är inte främmande att föra upp längdfrågor heller, säger Ola.

Varken Ola eller Johan är särskilt välinformerade i dagsläget vad som ingår i rådets uppgifter, då det första sammanträdet äger rum först i nästa vecka.

Det som står att läsa på förbundets hemsida är att "råden ska vara rådgivande och medverka i arbetet med att forma det framtida nationella arbetet, och samtidigt fungera som SkidSveriges officiella kontaktgrupp."

I uppgifterna ingår även att se till att projektgrupper bildas och får ansvar för projekt med tydliga mål, och tydliga ekonomiska ramar, som ska hjälpa förbundet att uppnå sin vision.

Landslagsverksamheten i samtliga tio discipliner ska dock fortsätta med samma upplägg som tidigare.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons