Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige klart för kvartsfinal

Annons

Sverige är efter ett par riktigt hårda drabbningar, 1-2 mot Frankrike, och 11-10 mot USA Athletics, klara för kvartfinalspel mot Tyskland i dag.

Därmed har det unga svenska laget redan gjort vad man kan begära i Prague Baseboll Week.

Matchen mot fransmännen blev dramatisk.

- Det var en tuff och hård match, säger förbundskapten Peter Schöön.

Matchen avgjordes definitivt efter ett misstag av Sverige i botten av den sista inningen. Rickard Leander pitchade i åtta innings innan han avlöstes av Peter Jansson. Sverige kunde avgjort matchen då man hade flera lägen med löpare på andra och tredje base utan att kunna utnyttja läget.

I matchen mot USA Athletics hade svenskarna marginalerna på sin sida. De blågula gick tack vare en homerun av Peter Johannesen fram till 10-3 ledning i femte inningen. Jänkarna knaprade in på försprånget samtidigt som svenskarna började darra på manschetterna. Det var då Sundbyberg Heats Dennis Binkowski klev in i handlingen.

Vid ställningen 10-10 klämde han i landslagsdebuten i med en homerun i botten av sista inningen. En svängig match där leksingen Rickard Leander åter visade fina takter på pitcherkullen och följdriktigt utsågs till matchens lirare. Sverige slutade därmed tvåa i gruppen och ställs nu mot Tyskland i kvartsfinal.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons