Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige hade målfest

Annons

Men det svenska damlands-laget fick nöja sig med en seger och en oavgjord match i helgens möten med Norge.

- Det kan vara bra att få sig en näsbränna inför VM, nu såg vi att vi måste spela bra även för att vinna mot de här lagen, säger Camilla Granelid.

Centern Granelid var tillsammans med backen Jenny Magnusson och målvakten Katja Hinders, IBF Faluns bidrag i dubbellandskamperna.

Lördagens match i Västerås slutade 1-1 trots att Sverige vann skotten med förkrossande 33-7.

Katja Hinders vaktade målet i lördagsmatchen och fick en mardömsstart när Balrogs Birgitte Lersbryggen kunde göra 1-0 för Norge, drygt fyra minuter in på den första perioden.

- Det skapade en stress hos oss som var ganska onödig. Vi hade ju nästan hela matchen på oss att vända, säger Granelid.

Trots otaliga målchanser var det bara Belinda Holmqvist som hittade rätt bakom Norges målvakt. Ett mål som kom i inledningen av den andra perioden.

I söndagsmatchen i Botkyrkahallen i Norsborg var det Sverige som fick en bra start. Drygt åtta minuter in på den första perioden gjorde Camilla Granelid 1-0, framspelad av Johanna Ekeroth.

- Johanna snodde bollen bakom målet och spelade fram till mig som bara hade att sätta den i mål.

Knappt en och en halv minut senare kom 2-0 genom Jessica Holmgren och när Sara Kristoffersson klämde in 3-0 drygt tre minuter från periodslutet, gick rullgardinen definitivt ner för norskorna.

I andra perioden gjorde Sverige 6-1 efter att ha vunnit skotten med 21-4!

I tredje kom ytterligare tre mål som spikade slutsiffrorna till 12-1. En rejäl revansch för den bortslarvade segern i lördagsmatchen.

- Katja spelade i lördagsmatchen och Jenny (Magnusson) spelade båda matcherna. Min kedja, med Johanna Ekeroth och Frida Lindberg, spelade alla perioder utom den sista på söndagen, berättar Granelid, som även svarade för två passningspoäng i 12-1-matchen.

Landskamperna mot Norge var de sista inför VM som avgörs i Schweiz i maj.

- Matcherna visade att vi är på rätt väg, men att vi behöver finslipa frislag och powerplay-spelet, säger Granelid.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons