Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige eliten på Hagge

Annons

GOLF/HAGGE.

Sveriges främsta golfjuniorer har i helgen varit samlade på den natursköna Haggebanan, utanför Ludvika, för att spela den sjätte och avslutande deltävlingen i Bankboken tour elit.

Pojkklassen vanns av Jimmy Olsson från Burvik, utanför Norrtälje, och flickklassen av Johanna Ericsson, från Onsjö golfklubb i Vänersborg.

Det här var sista chansen att plocka kvalificeringspoäng för ungdomarna inför finalen, som avgörs om 14 dagar på Österlens GK i Skåne.

Två Morakillar gjorde fina prestationer på Haggebanan. Andreas Sundqvist var ett tag under gårdagen lika med blivande segraren Jimmy Olsson, men tappade på de två avslutande hålen och blev till slut ett slag efter Jimmy.

Johan Nordin, även han Mora, spelade stabilt både lördag och söndag utan att få till den riktiga spetsen i sitt spel. Johan slutade på delad femteplats.

Ludvikas Fredrik Hammarberg hade drabbades av en del oflyt och fick nöja sig med en delad åttondeplats i slutprotokollet.

Tjejklassen, utan dalainslag, blev rafflande. Johanna Ericsson passerade lördagsledaren Mikaela Bäckstedt från Ljunghusen i Skåne under söndagens avslutande 18 hål.

Dubbelt

Lima i topp

RALLY/LIMA.

u Det blev dubbelt Lima i topp då rallyserien Helmia Cup avslutades i Värmland.

I grupp H för tvåhjulsdrivna bilar har Ingemar Höglund, Lima, och klubbkamraten Jan Levin, varit sommarens suveräner och det gjorde inte så mycket att finaltävlingen i Torsby inte gick så där riktigt bra.

Inför finaltävlingen ledde Ingemar klassen före Jan. Frågan var egentligen bara vem av de två som skulle vinna. Ingemar fick nöja sig med 8:e plats i den avslutande tävlingen, men Jan blev bara 14:e och därmed var det inbördes förhållandet mellan Limaförarna oförändrat.

Mer läsning

Annons