Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson missar slutspurten

Annons

Det var fem minuter in i andra perioden i Skellefteå Isstadion som olyckan var framme.

- Jag jagade pucken, som låg en och en halv-två meter från sargen. När jag kom fram skulle jag göra en vänstersväng. Men när jag ställde skridskorna åt vänster puttade han, jag tror det var Fredrik Lindgren, till mig i ryggen, berättar Fredrik Svensson.

- Det händer ganska ofta att man puttar folk i ryggen. När någon är en meter från sargen ska man inte göra det, men det var ingen ful grej. Hade jag haft skridskorna rakt fram hade det inte blivit något, det var en olyckshändelse.

Men den kunde slutat mycket allvarligt.

- Man tror att man ska hinna skydda sig med armarna eller lägga huvudet åt sidan, men det finns ingen chans att göra någonting, säger Svensson.

Han kunde följa med laget hem och vilade i går ut i Leksand.

- Det var inget brott på nyckelbenet. Men jag har jäkligt ont, i båda axlarna, långt uppe i bröstet, nästan vid halsen, och vid skulderbladen på ryggen. Det är massor av grejer. Troligtvis är det musklerna som krampar, jag känner mig ihoptryckt, berättar Fredrik, som i dag röntgas igen för att utesluta brott.

Mer spel den här säsongen?

- Just nu känns det som att det inte blir något mer. Jag kan inte röra mig alls, inte sova heller.

- Det är tråkigt, men jag är glad att det inte blev något värre. Direkt när jag slog i huvudet blev det svart och jag domnade bort i bröstet och armarna, fick som sockerdricka.

Matchen mot Skellefteå var Fredrik Svenssons blott fjärde efter att han missat stora delar av superallsvenskan och de två första matcherna i kvalserien på grund av ljumsk- och magmuskelproblem.

- Jag hade kommit tillbaka och kände att jag började komma in i det igen... det är tungt, alltså. Jag är lite bedrövad, säger han.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons