Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt guld i lag-VM

Annons

- Det var nog bara i finalen som jag inte var jättenervös. Där kunde jag koncentrera mig på vad jag skulle göra, förklarade Antonio dagen efter det att Sverige försvarat sitt VM-guld från i fjol.

Men nervöst var det ändå, givetvis:

- Om jag inte är nervös före en tävling så måste det vara något fel.

Och finalens upplösning var definitivt ingenting för nervklena. Nästan hela kvällen fick Sverige jaga England i ledning innan allt avgjordes på de två sista av de 25 heaten.

I det näst sista klev Andreas Jonsson in och tog en heatseger efter att så långt haft en tung afton med bara fyra inkörda poäng. Det gav oavgjort inför det sista heatet där Peter Karlsson ställdes mot Scott Nicholls. Peter var säkerheten själv och ledde från start till mål. Därmed tog Sverige VM-guldet med en poäng till godo på hemmanationen.

- Det här var fantastiskt roligt och Peter avgjorde ju för oss förra året också, sade Tony Olsson, den svenske förbundskaptenen till TT.

Sverige hade dock en tung inledning på finalen. Det var bara Tony Rickardsson som hittade vinnarkänslan direkt och tog full pott i sina tre första heat. Förutom Tony var det bara Antonio som tog en heatseger under finalens nio första heat.

- Banan var otroligt jobbig att åka på. Det var halt och jäkligt, konstaterade Antonio.

- Men man måste ta det som det är och göra det bästa av situationen, tillade han.

- Jag tycker att hela gänget åkte starkt. Alla kämpade och peppade varandra och stämningen har varit på topp hela veckan.

En vecka som för Antonios del inleddes med en uteslutning i hans första heat i landslagsoverallen. Då körde han rakt in i starttejpen.

Han hann med ytterligare en uteslutning och en omkullkörning innan han fick lite ordning på sin körning.

I torsdagens kval till finalen hamnade han också i onåd hos domaren med två uteslutningar som följd:

- Men det var bara i ett heat som den var solklar. Det var när jag fick res och körde på Leigh Adams. Den andra uteslutning kan verkligen diskuteras, tyckte Antonio.

Men det är historia nu när VM-guldet är kvar i Sverige.

- Att få köra lag-VM var inte något jag räknade med när säsongen började. Men det var kul att få vara med och det visar ju att jag har ögonen på mig och att de märker att jag blivit bättre.

- Efter finalen firade hela teamet guldet. Men det blev ganska lugnt. Det är ju många tävlingar kvar på säsongen. Det är när säsongen är slut som jag får njuta av framgångarna ordentligt.

Och några problem med att ladda om till tisdagens elitseriematch borta mot Vetlanda räknar Antonio inte med:

- Jag åker direkt dit härifrån England.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons