Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt damfiasko

Annons

Fristilsloppen.

Den suveräna norskan kommer att vara med och slåss om guld där också. Segern på 10 kilometer på torsdagen var ännu ett kvitto på hennes gyllene form.

För svenskarna blev det en misslyckad dag.

Efter den positiva svenska insatsen på 15 kilometer i VM-premiären i Val di Fiemme följde en rejäl reaktion i torsdagens klassiska millopp. Värst var det för tisdagens skrällfemma Jenny Olsson, som kom på 32:a plats, nästan 2,5 minuter efter Skari. Plötsligt åkte hon sämst av svenskorna.

Urladdningen på 15 kilometer blev för mycket.

- Det var det fysiska som helt och hållet fick en reaktion i dag, sade hon. Mentalt kände jag mig avspänd och avslappnad.

- Det var mitt sämsta lopp på hela säsongen. Synd att det ska komma i VM. Men jag vill inte sluta VM med ett sånt bottennapp. Från det här bottenläget kan det bara bli bättre.

Elin Ek är jämnstarkast av svenskorna. Hon följde upp tiondeplatsen i tisdags med 17:e plats på 10 kilometer och tycker fortfarande att det finns mer att ta av.

- Första varvet var fruktansvärt, sade hon. Jag har inte hunnit återhämta mig sen i tisdags, jag var väldigt trött på slutet då.

Så mycket mer att ge i VM har inte Lina Andersson. Efter placeringarna 27 och 21 i specialdisciplinen klassiskt återstår bara stafetten för henne.

- Jag hade behövt ett par veckor till för att komma i form, sade Lina Andersson, som haft en sjukdomstyngd vinter.

Anna Dahlbergs VM-premiär slutade med 23:e plats. Men hon hoppas mest på sprint i VM.

- Det var mitt bästa VM-resultat i alla fall, sade hon. I sprint siktar jag på att gå vidare från tidskvalet och bli bland de sexton och så hoppas jag på start i stafetten också. (TT)

PETER WIKSTRÖM

Mer läsning

Annons