Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskarna föll i "pipen"

Annons

Inte en enda svensk tog sig vidare från kvalet.

- Det här är nog den sämsta världscuptävlingen vi gjort. Men vi är inte slut som halfpipenation för det, sade förbundskaptenen Stefan Isaksson på telefon till TT efter det misslyckade kvalet.

I vinter kommer det att bli sällsynt tufft i världscupen där svenska halfpipeåkare i många år hållit till i toppen. OS i Turin hägrar och alla som vill vara med där måste samla punkter den här säsongen. Det betyder att åkare som normalt sett struntar i världscupen nu dyker upp för att kvala in till OS.

För svensk del blir det extra svårt eftersom de dåliga resultaten i fjol gör att bara två herrar får plats i varje tävling.

På damsidan är det bara Anna Olofsson som platsar i landslaget sedan skadedrabbade Anna Hellman i vinter valt att prioritera annat före snowboardåkningen.

Men Stefan Isaksson är inte orolig:

- Nej, det var ingen bra åkning från de andra nationerna heller här i Saas Fee. Om vi åker normalt i fortsättningen så är vi med, det är ingen fara.

För tre år sedan vann Magnus Sterner världscupen sammanlagt, nu blev han 36:a i Saas Fee, placeringen bättre än Mikael Sandy, som också han kommer från halfpipemetropolen Leksand. Bäst i kvalet var amerikanen Steven Fischer.

Det var inte bara svenskarna som misslyckades i pipepremiären.

Finland dominerade grenen i fjol men fick inte heller med en enda åkare till fredagens final.

Nu blir det att packa och dra vidare.

- Vi måste leta rätt på något ställe att träna i november och sedan försöka komma igen i Avoriaz, sade Stefan Isaksson.

Det finns gott om tid att träna innan dess. Nästa halfpipetävling i världscupen avgörs inte förrän den 11 december. (TT)

THOMAS ERIKSSON

Mer läsning

Annons