Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska truppen fick vända i Hamburg

Annons

- Det här är en ren skandal, konstaterade Thomas besviket.

Sex svenska herrar och lika många damer hade sett fram emot att få tävla i EM. Ett mästerskap som skulle avgöras i södra Tyskland.

I söndags började färden för Thomas och sent i onsdagkväll var han tillbaka i hemmet i Orsa - utan att ha fått tävla en meter.

- När vi kom till Hamburg måndagskväll fick vi reda på att det hela var inställt och just nu känner man bara en enda stor besvikelse, sa Thomas.

Europamästerskapet skulle av avgjorts i Wildsteig. Den svenska truppen hade dock nåtts av beskedet att det var snöbrist där. Någon fara för tävlingarna skulle det dock inte vara för det fanns även ett par reservorter, hade svenskarna fått uppgift om.

Nu visade det sig inte stämma med verkligheten och hela den blågula truppen fick snopet vända hemåt mot Sverige igen.

"Detta är inte första gången som snöbrist stoppar ett EM. 1998 i Wallgau genomfördes endast en av tre tävlingsdagar och då under extremt dåliga snöförhållanden.

EM 2001 avböjde Sverige då risken för snöbrist var så uppenbar att man inte ville skicka en trupp. Nu genomfördes dock tävlingarna den gången men utan svenskt deltagande", skriver Draghundsportförbundet på sin hemsida.

Men den här gången slog snöbristen till igen.

- Åka upp emot 250 mil och inte få tävla, klart många är arga och besvikna. Allt det här är för bedrövligt, men nu är det väl bara att ta nya tag inför SM som avgörs om några veckor, sa en bedrövad Thomas Sparr.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons