Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk VM-seger i Enbet

Annons

Sverige kom till Frankrike som regerande världsmästare och lyckades alltså försvara sin titel. Övriga lagmedlemmar var Anders Jönsson och Cecilia Qvarnström.

Men det var inte utan extra dramatik som tävlingen avgjordes. En skenande häst, protester och en oerhört jämn tävling satte extra krydda på anrättningen.

Kampen kom främst att stå mellan Sverige och Frankrike. Efter två delmoment, dressyr och maraton, ledde Frankrike, 15 hundradelar av en straffpoäng före Sverige och Marie Kahrle hade gått upp i ledningen individuellt.

Den avslutande momentet var precision, där det gäller att trixa häst och vagn mellan två tätt placerade koner.

Avgörandet för fransk del låg hos Anne-Violaine Brysou, vars jämna resultat var grunden till den franska lagplaceringen. Brysous häst föll i sken inne på banan och för att hjälpa kusken få stopp på hästen greppade medhjälparen på vagnen tömmarna, något som enligt reglerna är förbjudet och innebär uteslutning.

Brysous resultat räknades bort från lagresultatet och hemmanationen slutade på en snöplig sista plats i sett eget VM. Liten tröst dock att Stephane Chouzenoux lade beslag på det individuella guldet.

VM-guld till det svenska laget alltså och en individuell silvermedalj till Marie Kahrle.

(TT

Mer läsning

Annons