Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk vet hur man slår Brage

Annons

Mikael Svensk, 22, är unik i Slätta.

Som den enda som varit med och slagit Brage.

Han satt på bänken hela matchen när Gefle besegrade Borlängelaget med 2-0 hemma på Strömvallen i Super-ettan den 9 juni i fjol.

- Det blev ett inhopp (hemma mot Öster den 21 maj) och två matcher från start i svenska cupen i Gefle. Jag fick i alla fall vara med och känna på vad som krävs på den nivån, säger Mikael.

Det måste ha varit roligt ändå?

- Visst. Det var en otrolig säsong. Vi hade en skada, på Mattias Hugosson (målvakt), på hela säsongen. Det är inte många som får vara med om något sådant och att dessutom gå upp.

Att Gefle blev klart för allsvenskan innebar dock samtidigt att det inte fanns någon plats för Mikael Svensk i Gefles trupp till i år.

- Jag var på väg till Degerfors och min tränare från Ytterhogdal, Tony Gustavsson, men det blev värvningsstopp där precis när jag skulle göra klart. Sedan testade jag med Östersunds FK, innan de bestämde att de behövde försvarare, berättar han.

I stället hamnade Svensk, via tips från kompisen från Färila, målvakten Henrik Nyman, i Slätta.

Och efter två vinster och två oavgjorda börjar det kännas som... Gefle.

- Vi har spelat stabilt och disciplinerat även fast vi är unga. Vi får slå ur underläge. Det har funkat bra i början, och det funkade ju i fjol... Vi får väl hoppas att det blir samma visa som i Gefle.

I så fall bör Brage besegras i kväll.

- Det ska bli väldigt roligt. Vi ska försöka göra en lika bra prestation som i matcherna vi spelat hittills. Kan vi koncentrera oss på vårt spel ska vi absolut kunna slå dem. Det är alltid roligt att vara bäst i distriktet och det är självklart något vi siktar på, säger Mikael Svensk.

Han har själv en nyckelroll som vänstermittfältare, där han gjorde en stark matchinledning mot Forward i lördags och där Falu BS Anders Sjöö dominerade stort mot Brage i måndags.

- Jag såg själv inte den matchen. Men jag har hört att de spelar på ett annat sätt än vi, med mycket folk centralt. Och det låter ju bra för oss kantspringare om vi får ytor där ute...

Trots att han är fri från sin överansträngning i ett knä från i våras, var dock Svensk inte alls säker på en startplats i derbyt.

- Inte på långa vägar, vi har bra konkurrens i laget, säger han.

Men du vet hur man slår Brage.

- Det skulle vara det som talade för mig då...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons