Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk ska hjälpa Danmark vinna - över Sverige

Annons

I dag i VM-premiären är det dags.

- Då är det inga problem med inställningen, intygar han.

- Men det gäller för oss att spela riktigt och klokt, med en stark defensiv. Sedan måste vi ta till vara på våra chanser framåt, tillägger Mikael.

Riktigt så bra lyckades inte danskarna i fjol i VM i Finland. Då blev det förlust med 1-7. Men då hade Danmark redan spillt sitt bästa krut genom att besegra USA med 5-2 och spela 2-2 mot blivande världsmästarna Kanada. På så sätt blev Danmark VM:s största sensation 2003.

- Till i år tycker jag att vi har tagit ett steg framåt. Vi är bättre fysiskt förberedda.

Och det kan behövas, för målet är, liksom i fjol, att hänga kvar i VM:s A-grupp.

Det ska ske på Japans bekostnad. Japan har tidigare haft en friplats i VM men nu spelar nationen på samma vilkor som övriga länder.

- Men vi fokuserar inte bara på matchen mot Japan, som är vår sista i gruppspelet. Vi måste komma igång bra i övriga matcher och få ett gott självförtroende.

Förutom redan nämnda lag spelar också Ryssland i gruppen.

Inför årets VM har Danmark förberett sig på bästa sätt. Uppladdningen började redan den 16 mars och fram till i onsdags så har laget varit ute på turné i Österrike och Schweiz.

Det har blivit fyra matcher under uppladdningen, tre slutade med förluster, mot Finland och två mot Schweiz, och så i onsdags blev det oavgjort, 2-2, mot Österrike.

Men någon oro känner inte Mikael för de resultaten:

- Vi har fått spela mot bra motstånd och i ett bra tempo. Det är värt mycket.

I den danska truppen finns en handfull nya spelare. I övrigt är det ett rutinerat gäng där snittet för spelarna ligger på runt hundra landskamper.

- Det är viktigt i de här sammanhangen. Det gäller att klara av den press och den uppståndelse som finns runt ett VM.

FOTNOT: Med tanke på de NHL-proffs som är på väg har Sverige valt att bara anmäla en minimitrupp till helgens matcher mot Danmark och Japan. Det betyder två målvakter och 15 utespelare.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons