Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk friidrott är glödhet just nu

Annons

Friidrotten är het just nu.

Tisdagens gala i Globen hade varit slutsåld i två veckors tid. De 10 386 åskådarna - de högsta publiksiffran för friidrott i Europa i år - fick se fyra svenska grensegrar som inkluderade ett nordiskt rekord (Bergqvist), ett världsårsbästa (Olsson), en dubbelseger (Holm och Staffan Strand), samt en fenomenal mångkampsseger (Klüft).

I tresteg tog Christian Olsson ännu ett kliv mot en stor segercheck. Tresteg är en av fyra grenar som galaarrangörerna satsar extra på och allt talar för att Olsson snart kan lösa in checkarna på sammanlagt 44 000 euro (400 000 kronor).

23-åringen, som nådde över 17 meter för 26:e tävlingen i följd, var ohotad i Globen. Hans tre första hopp (17,11-17,40-17,32) var ingen annan i närheten av. Närmast var brasilianaren Jadel Gregorio med 17,04.

- Jag är väldigt glad att jag började med ett så pass långt hopp. Då släppte mycket, sade Olsson som menade att han nu har mycket mer i kroppen än världsårsbästat 17.40.

Stefan Holm vann herrarnas höjdtävling efter att ha tagit 2,31 i andra försöket.

- Oerhört skönt att vinna, det här var min första seger i Globen. Jag vill tacka publiken för vinsten, de bar mig över både 2,28 och 2,31.

- Det känns som om jag tar 2,30 på rutin nu för tiden, sade Holm, som hoppade mer än 2,30 för 40:e gången i karriären.

Han pressades dock av ständige rivalen Staffan Strand som gled över 2.31 i sitt tredje försök. (TT)

TT

Mer läsning

Annons