Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svävar i ovisshet

Annons

Idag svävar Giovanni Alvarez, Borlängesonen som inte tävlingsboxats sedan förlusten mot Lolenga Mock i november 2004, i ovisshet.

En ömmande hand, sviter av sparringen hemmavid mot två rumäner i början av veckan, har satt myror i huvudena på såväl Giovanni själv som arrangörerna av den historiska galen.

Just nu befinner han sig i Göteborg, "Gio". Det var tänkt som den sista uppladdningen, en uppladdning som i mångt och mycket handlat om behandling av den ömmande handen.

-Han är mycket besviken förstås över att inte kunna ladda som tänkt och har gjort sig oanträffbar där nere för att helt kunna koncentrera sig på rehabilitering, berättar pappa Constantino, som varken vill säga "bu" eller "bä" om matchen blir av eller inte.

-I början av nästa vecka lär det komma ett besked av något slag.

-Idag vet vi ingenting, försäkrar han.

Constantino, personlig tränare för sonen, har själv sett fram mot den här matchen med stort intresse.

-Jag vågar nog säga efter den träningsperiod vi haft att Giovanni aldrig någon gång tidigare boxats bättre än vad han gjort den senaste tiden.

-Förr var han en "pojke" i ringen, nu är han vuxen. Inte minst mentalt, försäkrar han.

Att 27-åringen (fyllde i onsdags) själv sett fram mot den historiska galan i Göteborg gick inte att ta miste på vid det samtal undertecknad hade med honom för en vecka sedan.

-Jag har sett fram mot att få proffsboxas i Sverige.

-I den här matchen och framöver. För det är absolut inte någon engångsföreteelse det här utan en nystart på en karriär som jag hoppas leder till toppen igen, yttrade "Gio" då.

I dag vet vi inte om första pinnen på den stegen heter Christian Leal från Argentina eller något annat.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons